Concert extraordinar pentru celebrarea libertăţii religioase, la Washington, cu participarea a peste 140 de artişti români

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Photo by David Dibert/ Concert extraordinar pentru celebrarea libertăţii religioase, la Washington, cu participarea a peste 140 de artişti români
Photo by David Dibert/ Concert extraordinar pentru celebrarea libertăţii religioase, la Washington, cu participarea a peste 140 de artişti români

Peste 2.000 de români şi americani sunt aşteptaţi în capitala americană la un concert extraordinar pentru celebrarea libertăţii religioase. Evenimentul se bucură de participarea a peste 140 de artişti români, informează Ambasada României în Statele Unite ale Americii într-un comunicat de presă.

Acest concert de excepţie va avea loc la prestigioasă sală John F. Kennedy Center for the Performing Arts, din Washington, D.C, duminică, 10 septembrie 2023.

Concertul, intitulat "Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America", este organizat în parteneriat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Naţională Bucureşti şi Asociaţia "Procred Music", împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi din România, şi realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Culturii şi al unor sponsori generoşi.

La evenimentul care se va desfăşura cu casa închisă şi-au confirmat prezenţa reprezentanţi ai Congresului american, Departamentului de Stat, Pentagonului, membri ai corpului diplomatic acreditat la Washington, reprezentanţi ai organizaţiilor religioase din Statele Unite şi ai bisericilor româneşti de toate confesiunile din America, ai mediului asociativ şi de think-tank, precum şi numeros public american şi româno-american.

Concertul reuneşte 141 de artişti excepţionali: Orchestra Simfonică a Operei Naţionale Bucureşti, Orchestra şi Corul "Procred", dirijori: Daniel Jinga, Andrei Tudor, George Natsis şi Simona Strungaru şi soliştii: Irina Baiant, Luminiţa Anghel, Nico Matei, Alexandra Crişan, Nick Casciaro, Kurt Davies şi Remus Alazaroae.

Evenimentul va omagia valoarea esenţială a libertăţii religioase şi va evidenţia rolul României ca veritabil model în asumarea şi promovarea acestui principiu fundamental al lumii democratice, având loc pe pământ american, acolo unde au luat naştere unele dintre cele mai cunoscute imnuri din istorie, care au inspirat milioane de oameni din întreaga lume.

"Concertul este o prezentare magistrală a temei alese de către Ambasada României pentru a sublinia eforturile de diplomaţie publică din acest an - "România şi Statele Unite: Un Parteneriat pentru viitor. Sărbătorim talentul românesc". Talentul şi îndemânarea acestei minunate orchestre, a corului şi soliştilor, dublate de alegerea atentă a imnurilor, vor transmite mesajul libertăţii într-un mod în care doar arta o poate face", consideră ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, citat în comunicatul de presă.

În momentele în care America comemorează eroii căzuţi la 11 septembrie 2001, acest regal muzical este, în egală măsură, o expresie a solidarităţii României cu Statele Unite, cu care împărtăşeşte un Parteneriat Strategic ajuns deja la a 26-a aniversare, în a onora sacrificiile făcute de români şi americani pentru apărarea democraţiei şi libertăţii.

Repertoriul concertului va fi compus din imnuri atent alese, care au atins inimile a nenumăraţi oameni, iar cântările vor evoca impactul profund al muzicii în susţinerea libertăţii religioase şi abilitatea acesteia de a uni oameni aparţinând tuturor culturilor şi credinţelor în jurul unei emoţii.

Concertul va fi transmis în direct la televiziune în România, de la ora 23:00.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel