Compensarea în energie. Dan Cărbunaru: Cetățenii vor beneficia de aceasta până la 31 martie 2023. Tanczos Barna: UDMR cere preț reglementat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Dan Cărbunaru a vorbit despre situația privind prețurile din energie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a confirmat că măsurile de compensare pentru pupulație și economie se vor aplica cel puțin până la sfărșitul iernii viitoare.

”Este o responsabilitate pe care Guvernul și-a luat-o. Această responsabilitate include și analizele experților, luând în calcul diverse scenarii. Vedem că piața energiei înregistrează o formă destul de dinamică și vom vedea, pe măsură ce lucrurile evoluează, dacă este nevoie de măsuri suplimentare.

Ceea ce pot să vă spun în acest moment este că până pe 31 martie 2023, atât cetățenii, cât și economia României beneficiază de aceste măsuri de protecție, pe care Guvernul și le-a asumat.

Referindu-se la eventuale modificări în piața energiei, Dan Cărbunaru a evitat să dea un răspuns direct privind o posibilă revenire temporară la piața reglementată.

”N-aș dori să speculez în acest sens. Există mai multe discuții care s-au purtat și anterior, atunci când se analizau diversele scenarii pentru a face față acestor creșteri de prețuri. Ceea ce pot să vă spun acum este că, indiferent de modul în care vor evolua lucrurile, Guvernul își va menține angajamentele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Tanczos Barna: este nevoie de preț reglementat

”UDMR crede că este nevoie de preț reglementat, susținem această idee. Este nevoie de măsuri care să limiteze cheltuielile pentru statul român.

În acest moment, căutăm soluții pentru reglementarea prețului, care se pot aplica până la sfârșitul anului. 

Guvernul va trebui să găsească o soluție. Trebuie plătitele sumele datorate companiilor. Suma de 40 de miliarde (datoria statului către furnizorii din energie n.r.) nu este certă. Ministerul energiei trebuie să vină cu estimările.

Este o situație care trebuie rezolvată, trebuie plătite datoriile către furnizori”, subliniază ministrul mediului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel