Compania X refuză negocierile în valoare de 500 de milioane de dolari cu foștii săi angajați

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Captură Youtube
Captură Youtube

Negocierile colective au eșuat într-un proces intentat companiei X și proprietarului său, Elon Musk, de către foștii angajați.

Foștii angajați l-au acuzat că a refuzat să plătească peste 500 de milioane de dolari în compensații pentru concedierea personalului care a fost eliberat din funcție după ce Elon Musk a achiziționat compania, conform revendicărilor în instanță.

Avocații companiei X și fostul inginer Chris Woodfield, care a intentat acțiunea colectivă propusă anul trecut, au declarat miercuri, într-un memoriu comun depus la tribunalul federal din Delaware, că negocierile nu au dus la un acord luna aceasta.

Compania de social media, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a făcut o sesizare identică la același tribunal într-un caz separat, intentat de șase foști manageri ai companiei care solicită și ei compensații de concediere, potrivit Reuters.

Procesele au fost suspendate în decembrie, astfel încât X și avocații reclamanților să poată iniția negocieri colective. Procesele s-au reluat după suspendare marți.

Compania X și avocații reclamanților nu au dorit să comenteze asupra situației.

Reclamanții susțin că firma a promis angajaților compensații de concediere în cazul în care aceștia erau eliberați din funcție la momente diferite, inclusiv la momentul angajării și după ce Elon Musk a achiziționat compania pentru 44 de miliarde de dolari în 2022.

După ce Musk a redus personalul companiei, concediind în cele din urmă mai mult de jumătate din angajați, acele plăți nu au fost efectuate niciodată, susțin reclamanții.

Fondatorul SpaceX a rebranduit Twitter-ul în X în luna iulie a anului trecut. Compania a negat orice încălcare contractuală și a căutat să învestească o instanță arbitrală, în detrimentul uneia care s-ar ocupa de o acțiune colectivă, o tactică pe care a folosit-o în mai multe alte procese legate de concedierile în masă.

La rândul lor, sute de angajați concediați au acuzat compania X că întârzie judecarea cazurilor de arbitraj refuzând să plătească taxele de timbru.

Foștii angajați Twitter au acuzat compania că a vizat pentru concedieri femeile, minoritățile și angajații cu dizabilități, că nu a acordat notificări prealabile conform legilor statale și federale și că a refuzat să plătească bonusurile promise, printre altele. Compania a negat orice încălcare de acest tip.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel