Comisarii de mediu au fost alergați cu furci în Sintești. Localnicii, care ardeau cabluri, au fost potoliți cu trupele de intervenție

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Mai mulți comisari de mediu au fost atacați cu furci, de localnicii surprinși că ardeau ilegal deșeuri în Sintești -  Ilfov.

Sâmbătă seara, două persoane au fost reținute sâmbătă seara pentru audieri în localitatea Sintești, județul Ilfov, în urma unei descinderi a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Poliției, Jandarmeriei și IGSU și a vizat arderile ilegale de deșeuri de lângă Capitală, a postat pe Facebook Tánczos Barna.

Totuși echipa mixtă a fost atacată de localnici, fiind necesară intervenția trupelor speciale SAS.

„În cadrul intervenției, comisarii de mediu au fost atacați cu furci și alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deșeuri, însă intervenția promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptașii fiind imediat immobilizați și reținuți. Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor”, arată sursa citată.

Citește și: ”Este cel mai nebunesc lucru pe care l-am văzut ”: Un camion blindat a pierdut pe autostradă mii de bancnote

„Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acțiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înțelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toți participanții de la acțiunea de astăzi și le mulțumesc pentru riscurile pe care și le asumă zi de zi, în lupta mafia arderilor ilegale”, declara ministrul Tánczos Barna.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel