Colecționar de ceasuri, în luptă cu schimbarea orei. Peste 350 de ceasuri de reglat

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Captură de ecran / Foto: Video Facebook münchen.tv
Captură de ecran / Foto: Video Facebook münchen.tv

Află mai multe de colecționarul de ceasuri.

Werner Stechbarth, un colecționar din München, Germania, va avea parte de una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului. El va trebui să își regleze toate cele 366 de ceasuri care îi decorează pereții locuinței când se schimbă ora, informează AFP, conform Agerpres.

Schimbarea orei va avea loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, însă pensionarul de 76 de ani începe să îşi regleze ceasurile cu mult timp înainte.

”Încep cu una sau două săptămâni înainte şi continui până după schimbarea orei, fără stres”, a declarat Stechbarth, în mijlocul sufrageriei sale, cu pereţii acoperiţi cu ceasuri şi orologii de toate formele.

La unele modele, afişajul este digital, cu becuri LED, în timp ce la altele un cuc vechi iese pentru a anunţa ora fixată. Aceasta nu se întâmplă în acelaşi moment la toate ceasurile, Werner Stechbarth dorind să evite zgomotul. Cu toate acestea, este imposibil de ignorat ticăitul produs de sute de ace de ceasornic şi de cuc.

Ceasuri cumpărate din călătorii

Werner Stechbarth, care a lucrat multă vreme ca bucătar pentru compania aeriană germană Lufthansa, a beneficiat de bilete de avion ieftine pentru a călători prin lume şi a adus cu el, de fiecare dată, câte un ceasornic drept suvenir.

”Primul vine din Mexic, l-am adus în 1975. A fost ideea mamei mele”, a spus el, arătând spre un ceas cu sigla Coca-Cola, vizibil clar lângă fereastră.

Fiecare obiect are o poveste, precum un ceas cumpărat din Tunisia. ”L-am pus în valiză şi am uitat să scot bateriile; vă las să vă imaginaţi la ce s-au gândit cei de la paza aeroportului când au auzit un tic-tac venind din bagajele mele”, a povestit colecţionarul râzând.

El a ratat zborul, dar odată ce verificările au fost finalizate, a reuşit să revină la München, împreună cu ceasul.

Colecționarul, chiar dacă nu mai călătorește atât de mult, acum cumpără ceasuri de pe internet sau din magazinele bavareze. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel