Colecția de ceasuri a a legendarului Michael Schumacher, scoasă la licitație. Cu cât se vând cele opt ceasuri

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Michael Schumacher Foto: Facebook
Michael Schumacher Foto: Facebook

Cele opt ceasuri ale colecției lui Michael Schumacher vor fi scoase la licitație pe 13 mai, în Geneva. Colecția va fi expusă la New Your în weekendul Marelui Premiu de la Miami, în 3-5 mai.

Colecția de ceasuri de lux, personalizate, a legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, va fi scoasă la licitație, iar suma la care se este estimată să ajungă aceasta este de 4,8 milioane de dolari.

Cele opt ceasuri care fac parte din colecție vor fi expuse la New York între 3 și 5 mai, chiar în weekendul în care va avea loc Grand Prix-ul de la Miami, iar licitația va avea loc în 13 mai, la Geneva, potrivit casei de licitații Christie's, anunță CNN.

Familia lui Schumacher deține o serie de ceasuri colecționate de multiplu campion, de-a lungul anilor, și, ”mai recent, au decis să se despartă de anumite ceasuri din colecție, unde au crezut că colecționarii de ceasuri vor putea aprecia adevărata valoare a pieselor”, a declarat joi pentru CNN șeful departamentului de ceasuri de la Christie's, Remi Guillemin.

"Suntem într-adevăr extrem de fericiți că avem aceste ceasuri și că am putut colabora cu familia", a adăugat el.

Colecția va face parte din tradiționala licitație de ceasuri rare de la Christie's, care constă în piese de epocă și moderne de ceasuri de calibru înalt de la mărci precum Audemars Piguet, F.P. Journe și Rolex.

Printre piesele remarcabile se numără F.P. Journe Vagabondage 1 din platină al lui Schumacher, care deține aproape jumătate din valoarea estimată a întregii colecții, cu un preț de vânzare preconizat de până la 2,2 milioane de dolari.

Schumacher, în afara reflectoarelor după accidentul din 2013

Michael Schumacher a trecut printr-un accident de schi, în 2013, iar în urma traumatismului cranian sever din timpul accidentului, fostul pilot a rămas cu o leziune cerebrală.

De atunci nu a mai apărut în public, dar soția sa, Corinna, a declarat într-un documentar Netflix din 2021: ”Trăim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru ca Michael să se simtă mai bine și să ne asigurăm că se simte confortabil”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel