Coldplay, primul turneul din 2017. Trupa suspendase zborurile din cauza problemelor de mediu. "Suntem la 50% din cât ne propunem"

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Coldplay / facebook
Coldplay / facebook

Britanicii de la Coldplay au plecat în primul lor turneu mondial de după 2017, "Music of the Spheres World Tour".

Costa Rica este primul concert al trupei, iar locația nu a fost aleasă întâmplător ca punct de deschidere.

Coldplay a explicat pe reţelele de socializare că a ales Costa Rica datorită imaginii sale de ţară "verde", cu 99,98% din energie provenind din surse regenerabile.

Potrivit site-ului oficial al formaţiei, turneul se doreşte a fi unul eco-friendly, cu o podea care generează electricitate atunci când fanii dansează, cu biciclete care produc electricitate pentru a alimenta scena şi cu promisiunea de a planta un copac la fiecare bilet vândut.

După Costa Rica, turneul mondial - cu 57 de date de concerte în total - va continua în Republica Dominicană şi Mexic.

Britanicii au interpretat prima lor piesă, "Higher Power", la ora locală 19.45 (01.45 GMT, sâmbătă), înaintea unei serii de două ore de hituri precum "Yellow", "The Scientist", "Fix You", dar şi a unui cântec tradiţional din Costa Rica.

Solistul Chris Martin a prezentat în avanpremieră piesa "A Sky Full of Stars" şi a cerut publicului - în limba spaniolă - să lase telefoanele mobile deoparte pentru a se putea "bucura de un moment intim".

Trupa îşi suspendase turneele în 2017, în încercarea de a găsi soluţii pentru a-şi reduce amprenta de carbon."Suntem la 50% din cât ne propunem", declarase Chris Martin într-un interviu acordat BBC anul trecut.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel