Codurile nu ne lasă. ANM, noi atenționări de vreme rea

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto ilustrativ / pexels, ignacio sottano
Foto ilustrativ / pexels, ignacio sottano

ANM avertizează că urmează noi fenomene de instabilitate atmosferică.

În următoarele 48 de ore, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...40 l/mp.

Cod galben în vestul țării

De asemenea, în intervalul 17 iunie, ora 03.00 - 17 iunie, ora 11.00, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...35 l/mp.

”Pe parcursul nopții, în vest, vor fi descărcări electrice, averse și grindină. Pe parcursul nopții de mâine (vineri spre sâmbătă) vom avea o instabilitate atmosferică în toată țara”, a declarat Diana Giurgiu.

București, instabilitate în creștere

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din după-amiaza zilei de vineri (17 iunie) și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopților va fi de 14...17 grade.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel