Codul Rutier se modifică. Pedepse cu închisoarea pentru șoferii care produc accidente mortale în timp ce conduc băuți, drogați sau fără permis

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
foto pixabay
foto pixabay

Vor fi prevederi aspre pentru șoferii care ucid oameni nevinovați din cauza teribilismului și inconștienței. 

Senatorii au modificat Codul Rutier, în sensul că se completează proiectul legislativ privind închisoarea obligatorie pentru şoferii care au consumat băuturi alcoolice sau droguri și care produc accidente soldate cu victime.

Şoferii condamnaţi definitiv pentru uciderea unei persoane nu vor putea conduce un vehicul timp de cinci ani de la executarea pedepsei.

Este o creştere de 10 ori a perioadei de interdicţie pentru cei care se urcă băuţi, drogaţi sau fără carnet la volan şi ucid oameni pe şosele, a precizat iniţiatorul acestui amendament de modificare a Codului Rutier, social-democratul Robert Cazanciuc, conform Rador.

El a adăugat că articolul vine în completarea proiectului cunoscut sub denumirea de "Legea Anastasia", provenită de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept.

De cinci ani, România se află în continuare pe un nedorit loc unu în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum, a menţionat Robert Cazanciuc într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

O altă modificare a legii privind circulaţia pe drumurile publice prevede că depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100km/h se sancţionează cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile şi majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unor fapte similare.

Forma finală a documentului va fi adoptată prin vot de Camera Deputaţilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel