AMENZI usturătoare pentru cei cu geamuri MURDARE. Ciudățenia din noul COD Rutier 2022

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Freepick @prostooleh
Foto: Freepick @prostooleh

Noua lege prevede amenzi usturătoare. Cât de murdare trebuie să fie geamurile pentru a fi contravenţie.

Conform noului Cod Rutier 2022, dacă aveți parbrizul, lunetă sau geamurile laterale extrem de murdare, va așteaptă o amendă usturatoare.

Deci, începând din 2022, șoferii trebuie să aibă mașina și în special geamurile curate, altfel riscă amenzi cuprinse între 860 și 1.160 lei, adică între 6 și 8 puncte de amendă.

Potrivit autorităţilor, parbrizul, luneta şi geamurile laterale murdare le restrâng sau chiar le estompează vizibilitatea.

Întrebarea de 8 puncte de amendă și de 1160 de lei este cât de murdar trebuie să fie un geam murdar pentru a se încadra drept contravenție?

Cât de murdare trebuie să fie geamurile maşinii pentru a fi contravenţie

O singură problemă apare în această modificare a Codului Rutier și face referire la termenul "geam murdar", care nu este definit foarte clar, ceea ce înseamnă că o sancţiune de acest fel poate fi uşor atacată în instanţă.

Noi reguli şi pentru şoferii care îşi împrumută maşina

Potrivit noului Cod Rutier, șoferii care își împrumută mașinile prietenilor vor primi o amendă mai mare de la sfârșitul lunii februarie, fără posibilitatea de a plăti jumătate din sumă în primele 15 zile, dacă persoana care a condus autoturismul săvârșește o infracțiune.

"Te numeri printre șoferii care-și împrumută mașina? Dacă da, trebuie să știi ce modificări apar în Codul Rutier de la sfârșitul lunii februarie. Mai exact, cresc amenzile. Dacă-i împrumuți unui prieten mașina și el săvârșește o infracțiune sau o contravenție, riști să plătești amendă de până la 2.900 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din valoarea amenzii în termen de 15 zile. Bineînțeles că acest lucru se întâmplă doar dacă refuzi să le dai polițiștilor datele personale ale prietenului cu pricina", a anunţat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Amenzi pentru condusul agresiv

Codul Rutier s-a schimbat de la 1 februarie 2022, iar comportamentul agresiv în trafic va fi pedepsit dur, astfel că şoferii trebuie să cunoască modificările care s-au produs.

Amenzile pentru șoferii care conduc agresiv vor fi cuprinse între 580 și 725 de lei. În plus, ei vor rămâne și fără permis pentru 30 de zile, se arată în legea care intră în vigoare azi.

Dacă ați provocat un accident, amenda poate ajunge la peste 1.000 de lei și permisul vă este suspendat pentru 60 de zile.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel