Cod roșu de viscol și vânt puternic în România! Vântul va bate cu peste 145km/h

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cod roșu de viscol și vânt puternic în România! Vântul va bate cu peste 145km/h / Photo by Oleksandr Pidvalnyi
Cod roșu de viscol și vânt puternic în România! Vântul va bate cu peste 145km/h / Photo by Oleksandr Pidvalnyi

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 145 km/h.

Avertizarea cod roșu a intrat în vigoare la ora 14:40 și va fi valabilă până la ora 18:00, în zona de munte, la altitudini de peste 1800 de metri, în județul Suceava.

În zona de munte a județului Suceava, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 145 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis avertizări cod galben și cod portocaliu de viscol și vânt puternic pentru aproape toată țara. 

Avertizarea de tip cod portocaliu este valabilă în intervalul 10.00 - 22.00.

În zona montană, la altitudini mai mari de 1700 de metri, în zeci de judeţe din ţară, vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 de km/h.

De asemenea, avertizarea anunţă şi viscol şi vizibilitatea redusă.

O altă avertizare meteo emisă de ANM, ce reprezintă atenționare de cod galben, vizează aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor din vest. Această este valabilă în intervalul 10.00 - 22.00 şi vizează intensificări ale vântului.

"În intervalul menționat, local în sudul, centrul și estul țării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h și mai ales în nordul Moldovei și sudul Transilvaniei de 75...85 km/h", se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel