Cod portocaliu de vijelii, ninsori și ploi abundente! Care sunt județele vizate

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 18 ian 2023, 15:57 | Categorie: Știri
Cod portocaliu de vijelii, ninsori și ploi abundente! 15 județe sunt vizate / Photo by Magda Ehlers
Cod portocaliu de vijelii, ninsori și ploi abundente! 15 județe sunt vizate / Photo by Magda Ehlers

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări meteo Cod portocaliu și Cod galben de vijelii, ninsori și ploi abundente.

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100...110 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

În zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte și în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitații mixte.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod portocaliu sunt: Braşov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj şi Vâlcea.

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 18 ianuarie, ora 14:00 – 19 ianuarie, ora 18:00.

În zona montană și submontană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații mixte și se vor acumula cantități de precipitații în general de 25...40 l/mp.

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali și în Munții Apuseni, temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h și va fi viscol.

În Dobrogea, local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55...65 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp și în restul zonei montane, precum și în vestul țării.

Temperatura în Capitală se menține la 20 de grade

Între timp, în Capitală temperaturile se vor menține în jurul valorii de 20 de grade. Administrația meteorologică a emis o prognoză specială până pe data de 19 ianuarie, ora 18.00.


Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite