Cod galben de ninsori și viscol în România. Avertizare meteo pentru 24 de județe

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 23 dec 2021, 13:15 | Categorie: Știri
Cod galben de ninsori și viscol în România. Avertizare meteo pentru 24 de județe
Cod galben de ninsori și viscol în România. Avertizare meteo pentru 24 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol la munte, valabilă în perioada 24 decembrie, ora 02:00 – 24 decembrie, ora 14:00.

Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă.

Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț, Mureș, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș Severin, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj

În Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

În intervalul 23 decembrie, ora 22:00 – 26 decembrie, ora 10:00 vor apărea precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

ZILE LIBERE 2022. Ce pot face angajații cu zilele de concediu neefectuate în 2021

În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite