Ciucă spune că România va avea suficient gaz în depozitele naționale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Premierul României, Nicolae Ciucă
Premierul României, Nicolae Ciucă

România va avea suficient gaz în depozitele naționale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă, susține premierul Nicolae Ciucă.

„România va avea suficient gaz în depozitele naționale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie. Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat”, a scris, marți, premierul Nicolae Ciucă pe contul de Facebook.

„Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale! Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80% pline. Menținând ritmul accelerat, vom reuși să atingem acest procent chiar înainte de termen”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel