Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023 / Instagram
Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023 / Instagram

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Theodor Andrei are doar 18 ani, s-a născut în București și este cântăreț, compozitor și actor. A câștigat nenumarate premii și distinctii în festivaluri naționale și internaționale, printre care Premiul 3 la Festivalul “Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest, Premiul “Best Stage Presence” la Festivalul “Silver Yantra” din Bulgaria si Premiul 3 la Festivalul “Florin Bogardo”.

Theodor Andrei are peste 100 de melodii compuse. În 2022 a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022, potrivit TVR.

"Încerc să fiu aproape de oameni. Mi se pare că dacă facem apropierea ăsta între oameni și artiști, o relație mai apropiată de ascultător, îi lași să te vadă exact așa cum ești. Oamenii caută oameni, oamenii apreciază muzica în măsura în care muzica îi apreciază pe ei. Mi-e mult mai ușor să apreciez un om în momentul în care e vulnerabil, în care este în lumina reflectoarelor și are succes. Oamenii sunt artă. Cred mult în treaba asta în care artistul este aproape de oameni. Mă simt mult mai sincer și eu cu mine, și eu cu ei. Piesa în sine e foarte serioasă și eu mă iau în serios cu ea. Pune în lumină o problematică foarte validă cu care toate lumea se regăsește dacă stai să analizezi mesajul", a spus Theodor Andrei la TVR 1 înaintea finalei în urma căreia a fost ales reprezentatul României la Eurovision 2023.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theodor Andrei (@theodorandreiofficial)

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel