Cine este soția lui Warren Buffett? Totul despre Astrid Buffett

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Warren Buffett și-a cunoscut soția, Astrid Buffett, prin intermediul primei sale soții, Susan Thompson Buffet.

Warren Buffett și soția sa, Astrid Buffett, s-au îndrăgostit într-un mod neașteptat.

Când miliardarul CEO al Berkshire Hathaway a întâlnit-o pentru prima dată pe Astrid, în anii 1970, era încă căsătorit cu prima sa soție, regretata Susan Thompson Buffett. Susan i-a făcut cunoștință lui Warren cu Astrid, o femeie de care devenise prietenă după ce o întâlnise la restaurantul local unde lucra aceasta.

La acea vreme, Susan și Warren erau căsătoriți de mai multe decenii, dar ea a decis să înceapă un nou capitol pe cont propriu în San Francisco. În ciuda faptului că au trăit vieți separate pe Coasta de Vest, Warren și Susan nu au divorțat, și-au păstrat o relație strânsă. La scurt timp după mutare, Susan a observat cât de mult se străduia el să gestioneze gospodăria și a cerut ajutorul prietenilor, printre care și Astrid.

„Este o persoană foarte altruistă și generoasă... iar Astrid este cea mai fericită atunci când face ceva pentru altcineva, este în firea ei. Este cu adevărat un suflet bun", a declarat Susan într-un interviu acordat în 2004 lui Charlie Rose. „Am sunat-o pe Astrid și i-am spus: 'Astrid, vrei să-l ajuți pe Warren, să-i faci niște supă, să te duci acolo și să ai grijă de el? Pentru că altfel nu va face față'.“

Deși inițial a fost reticentă, Astrid a început să își petreacă timpul cu Warren și, în cele din urmă, s-a mutat cu el. Chiar dacă Susie, fiica lui Warren și Susan, recunoaște că unii ar fi putut găsi situația ciudată, ea spune că a funcționat pentru toți cei implicați.

„Astrid este parte din familie de mult timp, așa că s-a transformat într-o evoluție către ceva care pentru noi a devenit normal”, a declarat Susie pentru PEOPLE. „Nu știu dacă acest aranjament ar funcționa pentru mulți oameni, dar a funcționat pentru părinții mei și pentru ea. Nimeni nu a fost rănit și toată lumea era fericită.”

După ce a fost nevoită să părăsească școala din cauza lipsei de fonduri, Astrid s-a angajat la compania de asigurări Mutual of Omaha. Apoi a gestionat un magazin de îmbrăcăminte pentru femei și, mai târziu, a lucrat ca îngrijitoare la câteva restaurante din Omaha.

În domeniul ospitalității, Astrid a fost în cele din urmă angajată ca maître d' la un restaurant local numit The French Café. În acea perioadă, se confrunta cu dificultăți financiare, locuind într-un apartament mic și folosind o mașină cu podeaua ruginită.

Astrid s-a născut în 1946 în Germania, după ce părinții ei au emigrat din Letonia.

Fiind unul dintre cei cinci copii, familia s-a mutat în Statele Unite când avea 5 ani. La sosire, au fost repartizați la un sponsor în zona rurală din Nebraska, înainte de a se muta la Omaha la scurt timp după aceea, conform biografiei autorizate a lui Warren, "The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life".

Când mama ei a fost diagnosticată mai târziu cu cancer la sân, Astrid și cei doi frați mai mici s-au mutat într-un orfelinat la Institutul Immanuel Deaconess din Omaha. Proprietatea includea, de asemenea, un azil de bătrâni, un spital, o biserică și o sală de recreere. În timp ce copiii au fost crescuți de surorile luterane care conduceau instituția, tatăl lor a lucrat ca îngrijitor de teren.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel