Cine este Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin

Georgel Simionică |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Uniunea Europeană ar viza impunerea de sancțiuni nu numai Rusiei dar și apropiaților lui Putin, printre care se numără și presupusa lui iubită Alina Kabaeva.

Alina Kabaeva este politician, șefă a unui organ de presă, fostă gimnastă olimpică și, dacă zvonurile sunt adevărate, iubita lui Vladimir Putin și mama unora dintre copiii acestuia.

Sancțiunile impuse de UE câr și de alte state sunt create pentru a-i pedepsi pe cei mai apropiați de Putin, precum ar fi oligarhi, politicieni și alți oficiali despre care se spune că au beneficiat de pe urma apropierii lor de președinte.

Luna trecută, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva fiicelor adulte ale lui Putin, Maria Vorontsova, 36 de ani, și Katerina Tikhonova, 35 de ani. Acestea sunt copiii lui Putin cu fosta soție, Lyudmila.

Până acum, Alina Kabaeva a scăpat, în ciuda statutului său. Este posibil să fi simțit că se pregătește ceva: în martie, o petiție online a cerut expulzarea ei din reședința din Elveția.

Surse au confirmat pentru BBC că ea se află pe ultima listă de persoane care urmează să fie sancționate de UE. Potrivit AFP, ea va fi vizată pentru rolul său în difuzarea propagandei Kremlinului și pentru că este "strâns asociată" cu președintele Putin. Proiectul de document nu o numește ca parteneră a acestuia, iar UE nu a semnat încă oficial propunerea.

Liderul Rusiei a fost întotdeauna extrem de discret. Când a fost întrebat despre viața sa privată, a avut tendința de a ignora întrebarea.

Cu toate acestea, el a negat în mod explicit o relație cu Alina Kabaeva. În 2008, ziarul Moskovsky Korrespondent a relatat că el plănuia să divorțeze de soția sa Lyudmila și să se căsătorească cu fosta gimnastă. Amândoi au respins povestea. La scurt timp după aceea, autoritățile au închis ziarul Moskovsky Korrespondent iar cinci ani mai târziu, Putin și Lyudmila aveau să își anunțe despărțirea.

În momentul în care președintele rus nega că ar fi avut o relație cu Alina Kabaeva, aceasta făcea tranziția de la o carieră sportivă de succes la una în politică.

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel