Cine a fost adevărata inspirație din spatele piesei „Love of My Life” scrisă de Freddie Mercury

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cine a fost adevărata inspirație din spatele piesei „Love of My Life” scrisă de Freddie Mercury
Cine a fost adevărata inspirație din spatele piesei „Love of My Life” scrisă de Freddie Mercury

Una dintre cele mai emblematice melodii ale celebrei trupe britanice Queen, „Love of My Life", a devenit de-a lungul timpului un frumos tribut adus fanilor care au primit atât de multă bucurie de la această formație. Mulți s-au întrebat cine a fost destinatarul acestei piese geniale, compusă de îndrăgitul solist Freddie Mercury.

Pe canalul oficial Queen de pe YouTube, în fiecare săptămână se dezvăluie un nou videoclip care marchează un moment remarcabil din istoria trupei, în cinstea celei de-a 50-a aniversări. Una dintre piese care a captat atenția este una aparte, compusă de Mercury însuși, fără să-și imagineze parcursul extraordinar pe care îl va avea. Este vorba despre „Love of My Life", care a apărut pe albumul legendar „A Night at the Opera" din 1975, alături de piesa „Bohemian Rhapsody". Deși nu a fost lansată ca single, această melodie și-a câștigat popularitatea prin interpretările live ale trupei Queen.

Această piesă a reușit să cucerească inimile ascultătorilor după ce Brian May a transformat-o într-o baladă pentru chitară acustică. Nimeni nu ar fi putut prevedea popularitatea uluitoare pe care melodia a obținut-o în America de Sud la începutul anilor '80, unde mulțimi impresionante de peste 100.000 de oameni cântau împreună cu Freddie în timp ce Brian îl acompania la chitară. „Cred că a fost momentul în care am realizat pentru prima dată că aceștia cunoșteau piesa. Nu doar că o cunoșteau, ci o cântau cu o pasiune care ne-a adus lacrimile în ochi", a mărturisit Brian. Aceste lacrimi au continuat să curgă la concerte Queen după dispariția lui Freddie în 1991. Este profund emoționant să vezi cum această piesă este cântată acum de către public ca un omagiu adus trupei Queen, adesea însoțită de imagini video cu Freddie interpretând-o alături de Brian.

Piesa este văzută ca o declaraţie de devotament a lui Freddie faţă de Mary Austin, o femeie pe care a numit-o „soţia mea‟ şi „dragostea vieţii mele” mult timp după ce au încetat să mai formeze un cuplu. Unii, inclusiv managerul John Reid, sunt de părere că a fost scris pentru un bărbat pentru care Freddie a părăsit-o pe Mary.

Freddie şi Mary s-au despărţit în 1976, Mai târziu, ea a mărturisit că a bănuit faptul că Freddie se întâlneşte cu o altă femeie. De fapt, începuse să se vadă cu David Minns, un producător de muzică american. Cu toate că şi-au ascuns relaţia de ochii publicului, Freddie a cumpărat un apartament pentru a locui împreună cu el. Vedeta Queen îi trimitea iubitului cărţi poştale ori de câte ori era plecat în turneu, dezvăluind profunzimea pasiunii şi devotamentului său.

Într-una din el a scris: „Cel mai scump şi preţios heruvim al meu, m-am gândit să mă adun în sfârşit şi să-ţi scriu prima mea scrisoare. Sper că totul va merge bine cu tine. Abia aştept să mă întorc! Te iubesc şi-mi lipseşti nebuneşte! Transmite dragostea mea pentru toţi cei de acasă şi să ai grijă deosebită de tine, dragul meu! Cu multă dragoste şi sărutări!".

A fost iulie 1975 când Queen închiriase o casă în apropiere de micul oraș Kington din Herefordshire. În acea perioadă, Freddie a spus despre albumul "A Night at the Opera": „Nu voi uita niciodată albumul «A Night at the Opera». Am muncit din greu".

Mai târziu, producătorul David Minns, care a captat interesul lui Freddie, a povestit cum s-au întâlnit pentru prima dată: „Am discutat despre înregistrările celui de-al patrulea album al Queen, «A Night at the Opera», care erau destul de avansate. Existau momente în care părea că albumul nu va fi niciodată terminat, deoarece procesul de înregistrare dura de mult timp. După trei sau patru săptămâni, am decis să-i telefonez. Freddie a fost încântat când am sunat".

Sesiunile de înregistrare pentru albumul au avut loc în perioada august-septembrie 1975 în Monmouthshire, Ţara Galilor. Prin urmare, întâlnirea dintre Freddie și David a avut loc spre finalul înregistrărilor, în toamnă. Este posibil ca piesa "Love of My Life" să fi fost deja scrisă și înregistrată în momentul în care Freddie și-a început relația cu David. Cu toate că melodia abordează teme de iubire eternă, este totuși o melodie a despărțirii. La sfârșitul anului 1975, Freddie explora o relație cu un bărbat, iar acest lucru ar putea să fi influențat tonul amar și melancolic al piesei. În acea perioadă, piesa se potrivea mai bine cu ceea ce se întâmpla în relația lui Freddie cu Mary.

Cu toate acestea, pe termen lung, Freddie și Mary au rămas apropiați. Până în ziua în care a murit, Mary a fost alături de el, iubindu-l și fiind iubită. Chiar dacă amândoi au avut alte relații cu alte persoane, dragostea lor a depășit orice obstacole și a durat o viață întreagă.

În ceea ce privește David, se crede că Freddie i-a dedicat și alte două melodii: "Good Old Fashioned Lover Boy" și "You Take My Breath Away".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel