Cine a ajutat-o pe Emily Burghelea să depășească depresia postnatală: „Îndrum femeile care trec prin stări ciudate să apeleze la ajutor”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Emily Burghelea, captură video Spectacola
Emily Burghelea, captură video Spectacola

Emily Burghelea a dezvăluit cu ce probleme s-a confruntat după ce a născut pentru a doua oară.

Emily Burghelea a vorbit în cadrul unui interviu pentru Spectacola despre schimbările pe care i le-a adus cea de-a doua naștere, care a avut loc în urmă cu șapte luni de zile. Vedeta a născut un băiețel perfect sănătos, însă, chiar dacă în timpul sarcinii aceasta nu a simțit nicio schimbare vizibilă, față de prima experiență, după ce l-a adus pe lume pe Damian, Emily s-a confruntat cu mai multe stări de rău, ba chiar și cu o depresie postnatală.

„Aseară cel mic a dormit cu Andrei, iar Amedea s-a dus la mama soacră, pentru că am avut o stare mai rea, practic, uite, diferențe între cele două sarcini. La Amedea, eu nu am avut niciun fel de bătaie de cap un an de zile, după naștere  nu am avut probleme femeiești, dar acum mă simt foarte rău, sunt o grămadă de mămici care după ce au născut se simt mult mai rău în această perioadă a lunii, dar o să-mi revin eu.”, a spus Emily Burghelea, în exclusivitate pentru Spectacola.

„Nu trebuie să fie nimic de speriat”

Cu toate acestea, chiar dacă perioada aceasta vine cu extrem de multe schimbări, unele dintre ele destul de dure, vedeta spune că fiecare moment merită. Mai mult, fosta prezentatoare TV mărturisește că a simțit o satisfacție uriașă după ce a devenit mămică a doua oară, astfel încât a uitat rapid de toate stările de anxietate și de rău.

„Nu trebuie să fie nimic de speriat, când vine vorba de o naștere, un copil este o binecuvântare. Există viață și după naștere, poți să-ți revii foarte ușor dacă te organizezi puțin și bucuria pe care ți-o oferă un copil, în momentul în care îl ții în brațe, nu se compară cu nimic. Este cel mai frumos lucru, mi se face pielea de găină. Adică lucrul acesta cu kilogramele în plus nici măcar nu contează.”, ne-a mai declarat frumoasa blondină.

„Și eu am suferit, am avut depresie postnatală”

Vedeta spune că în tot acest proces, un rol extrem de important l-a jucat soțul ei, Andrei, care a susținut-o necondiționat și care a ridicat-o mereu de la pământ, în momentele în care aceasta era căzută psihic. Mai mult, aceasta sfătuiește toate femeile care se regăsesc în situația sa și care simt că nu se mai regăsesc în propria piele să ceară neapărat ajutor.

„Și eu am suferit, am avut depresie postnatală, cu subiect și predicat. M-am simțit foarte rău, dar am reușit să ies din ea. Andrei a contribuit foarte mult. Mă susține și ajută extraordinar de mult, fără el nu știu ce aș fi făcut. Chiar mă gândeam în perioadele în care eram foarte căzută cum or fi femeile care nu au parte de așa un partener, de un soț și eram așa.. într-o stare de anxietate și de depresie și mai mare, pentru că e foarte greu. Nu există neapărat un motiv, depresia postnatală se întâmplă fără motiv. Toate lucrurile sunt frumoase, sunt la locul lor și din senin intri cu capul într-un nor negru, din care nu mai poți să ieși, pur și simplu asta e depresia. Dacă nu e cineva care să-ți spună „Hei, fă un pas mare, suflă în norul ăsta și gata”, fără ajutor e foarte greu. Îndrum femeile care trec prin stări ciudate, pentru că nu-ți dai seama ce e, ai doar o stare ciudată, de obicei cei din exterior văd, să apeleze la ajutor și să accepte.”, a mai declarat Emily, în exclusivitate pentru Spectacola.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel