Cinci moduri de a introduce bacterii bune în intestin

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Mikhail Nilov: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tricou-alb-cama-a-alba-in-interior-cu-barba-6969765/
Fotografie de la Mikhail Nilov: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tricou-alb-cama-a-alba-in-interior-cu-barba-6969765/

Probioticele sunt mai importante decât crezi.

Microflora intestinală este extrem de sensibilă la stres și eforturile cauzate de un stil de viață modern, cu ritm rapid, alimentație săracă în nutrienți și nesănătoasă. 

În plus, infecțiile și terapia cu antibiotice determină adesea o scădere a numărului de bacterii bune din intestine, iar dezechilibrul microflorei intestinale poate fi recunoscut prin simptome neplăcute.

Există chiar și de 10 ori mai multe celule bacteriene în corpul nostru decât propriile noastre celule.

Majoritatea bacteriilor sunt complet inofensive și de fapt necesare pentru funcționarea normală a corpului nostru.

Astfel de bacterii, probioticele, care au un efect pozitiv asupra corpului uman, sunt numite bacterii bune. Ele trăiesc în sistemul digestiv unde formează o comunitate de microorganisme, microflora intestinală.

Suplimentele alimentare care conțin bacterii bune pot fi utile în creșterea diversității și numărului de bacterii bune din intestine și restabilirea echilibrului microflorei intestinale.

Este important ca tulpinile să fie atent selectate și să permită bacteriilor bune să ajungă vii și active în intestine, unde pot fi utile în restabilirea echilibrului microflorei intestinale.

Vitaminele din grupa B sunt importante pentru metabolismul nostru, așa că aportul lor trebuie avut grijă atunci când funcționarea sistemului digestiv este slăbită din orice motiv.

Cele mai bune trei alimente care refac flora intestinală

Iaurtul este un aliment care îți poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, atât timp cât nu suferi de intoleranță la lactoză și nu îl combini cu alte alimente. 

Chefirul este la fel de bogat în probiotice. Datorită conținutului scăzut de lactoză, dar și al drojdiilor vii aflate în componența acestuia, chefirul este unul dintre cele mai bune alimente care refac flora intestinală.

Varza murată și borșul sunt și ele două alimente minune, care ajută la menținerea unei flore intestinale sănătoase. Atenție, însă. Datorită conținutului ridicat de sare, este recomandat un consum moderat de varză murată.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel