CINCI lanțuri de supermarketuri, chemate la raport de ANPC

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
ANPC, MAGAZIN
ANPC, MAGAZIN

Reprezentanţii a cinci lanţuri de magazine cu acţionariat german - Kaufland, Lidl, Penny, Selgros şi Metro - au participat, marţi, la discuţii cu preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, în urma unei invitaţii trimise anterior de liderul instituţiei.

Decizia invitării la discuţii a reprezentanţilor marilor magazine a fost luată de preşedintele ANPC în urma neregulilor majore constatate de comisarii instituţiei în timpul verificărilor recente realizate de comisarii instituţiei în mai multe lanţuri de mari magazine, se menţionează în comunicat.

Ce s-a discutat

"Discuţia a avut ca temă principală calitatea produselor şi consumatorul român, fiind dezbătute, de asemenea, şi subiecte legate de promoţii şi modul în care sunt ele derulate, de curăţenia în magazine sau raportul comercial dintre marile lanţuri de desfacere cu amănuntul şi consumator", se precizează în comunicatul ANPC.

Conform sursei, preşedintele ANPC le-a solicitat reprezentanţilor marilor magazine prezenţi la discuţie să găsească, în cel mai scurt timp, soluţii concrete de remediere a situaţiilor constatate la verificările din ultima vreme.

Citește și: Câtă bere românească mai e pe piață? Industria berii importă aproape toate ingredientele

"Putem fi parteneri cu operatorii economici doar dacă respectă consumatorul, altfel manifestăm toleranţă zero pentru abaterile de la lege pe care le constatăm", a declarat la finalul întrevederii Mihai Culeafă, citat în comunicat.

În cadrul discuţiei, preşedintele ANPC a subliniat că proiectul său de suflet este de a vedea cât mai multe produse româneşti autentice şi de calitate pe rafturile marilor magazine, exprimându-şi speranţa că acest subiect va găsi, cât mai curând, rezonanţă în politica de dezvoltare a comercianţilor din România, se menţionează în comunicatul ANPC.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel