Cinci alimente care ajută la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate în timp ce dormi

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, activitatea metabolică, la fel ca alte funcții esențiale pentru organism, nu se oprește în timpul somnului, ci continuă să activeze mecanisme, de aceea este important să ne uităm la ce și când mâncăm la cină, mai ales dacă ne preocupă menținerea greutății corporale.

Este greu de imaginat că organismul efectuează vreo activitate importantă în timp ce dormim, și nu există una, ci mai multe: respirația, funcția cerebrală, ritmul cardiac, temperatura sau funcția metabolică se adaptează la ciclurile de somn, de aici importanța unei odihne regulate. 

Controlul greutății corporale trece inevitabil prin exercițiul fizic și menținerea unei diete sănătoase, înțelegând acest lucru ca un set de reguli care nu pot ignora cina. De fapt, activitatea hormonală realizată de organism în timpul somnului este direct proporțională cu calitatea de a se produce mai multă insulină și cortizol, ceea ce duce la stocarea caloriilor suplimentare care călătoresc direct în abdomen sub formă de grăsime.

Continuând cu hormonii, este interesant să includem la cină alimente bogate în proteine, deoarece vor fi, de asemenea, bogate în triptofan, un aminoacid care stimulează melatonina și crește producția de serotonină. Primul reglează ciclul de somn, iar al doilea influențează apetitul, astfel că un echilibru mai mare între ele va asigura un somn de calitate.

Contează ce mănânci și când

Un factor esențial pentru un somn de bună calitate, împreună cu exercițiile fizice sau gestionarea anxietății/stresului, este dieta, și în special acele alimente și băuturi pe care le consumăm înainte de a merge la culcare. Programul este important: nu este sănătos să cinăm târziu sau să mâncăm în exces în ultima parte a zilei. Nici nu este recomandat să mergem la culcare cu foame pentru că atât pofta de mâncare, cât și disconfortul din cauza unei cine copioase ne vor ține treji.

În timpul liber, poate apărea posibilitatea de a abuza de nicotină, cafeină și alcool. Primele două se metabolizează lent și pot interfera cu somnul, în timp ce alcoolul, deși asociat cu un efect inițial de somnolență, este probabil să interfereze și el cu somnul.

Iaurtul grecesc este o alegere bună

Mai jos sunt câteva dintre alimentele care ajută la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate în timp ce dormi:

Iaurtul grecesc: este produsul lactat cu cele mai puține calorii și zaharuri, motiv pentru care facilitează activitatea metabolică. Un alt secret al cinei este conținutul ridicat de triptofan.

Lapte cu ciocolată: dacă conține cacao pur și într-o doză generoasă, este asigurată prezența de magneziu și, astfel, eliberarea de serotonină, care reglează apetitul și controlează, de asemenea, temperatura corporală.

Migdale: alături de fistic și nuci conțin cel mai mare conținut natural de melatonină. În timp ce acest lucru este important pentru a adormi, pentru arderea ușoară a caloriilor trebuie să ținem cont și de aportul lor de fibre și proteine vegetale.

Curcan: conține multe proteine și triptofan, ceea ce ajută să ne relaxăm înainte de a ne pune la somn.

Cereale integrale: conținutul lor important de fibre le face o opțiune bună pentru cină, deoarece pe de o parte crește senzația de sațietate și pe de altă parte sunt mai ușor de procesat metabolic, notează 20minutos.es.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel