Christina Aguilera lansează primul său disc în limba spaniolă după peste 20 de ani

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cântăreaţa americană de origine latino Christina Aguilera a lansat vineri "La Fuerza", primul său disc în spaniolă după ce în anul 2000 a publicat "Mi Reflejo", care a marcat debutul său în această limbă şi prin care îşi revendica rădăcinile sale ecuadoriene, relatează EFE.

Discul, disponibil pe toate platformele digitale, este un EP (Extended play) ce cuprinde 6 cântece şi include piese precum balada "Somos nada" şi, mai ales, "Pa mis muchachas", o colaborare cu vedete importante ale stilului "urban latin" ca Nathy Peluso, Nicki Nicole şi Becky G, scrie Agerpres. 

În acelaşi gen se înscrie şi cântecul "Santo", din care artista a oferit săptămâna aceasta un extras şi care reprezintă o altă colaborare, de data aceasta cu muzicianul portorican Ozuna.

Vedeta pop americană nu a neglijat nici genul "ranchero", un stil din care face parte piesa "La reina" şi care este o versiune feminină a legendarului cântec 'El rey', interpretat de José Alfredo Jiménez.

Laureată cu premiul Grammy



Laureată cu premiul Grammy pentru cea mai bună artistă revelaţie, Aguilera (New York, 1980) a devenit cunoscută încă din adolescenţă cu piesa "Genie in a Bottle", inclusă în albumul cu acelaşi nume cu care a debutat în 1999.

Cu albumul "Mi Reflejo", debutul său în spaniolă, a primit o nominalizare la premiile Latin Grammys şi a câştigat două premii Latin Billboards, printre alte distincţii.

Album "Stripped" (2002) a marcat o cotitură în cariera sa, fiind urmat de "Back to Basics" (2006), cu care a reuşit să depăşească imaginea de "Lolita" pe care şi-o crease şi să se consolideze ca artistă.

Aguilera şi-a încercat norocul şi în lumea filmului, cu un rol în musicalul "Burlesque", alături de legendara divă Cher.

Au urmat anii de televiziune, în calitate de membră a juriului în concursul de talente muzicale "The Voice", iar apariţiile sale discografice au fost mai rare, artista lansând în ultimul deceniu trei albume: Bionic (2010), Lotus (2012) şi Liberation (2018).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel