Chitaristul trupei ABBA a MURIT! Fanii trupei sunt în DOLIU

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 10 apr 2023, 11:24 | Categorie: Știri
Chitaristul trupei ABBA a MURIT! Fanii trupei sunt în DOLIU
Chitaristul trupei ABBA a MURIT! Fanii trupei sunt în DOLIU

Lasse Wellander, muzicianul blând care a cântat la chitară la multe dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei ABBA, a făcut turnee cu supergrupul suedez timp de ani de zile și a contribuit la crearea coloanei sonore a filmului Mamma Mia! a murit vineri, potrivit familiei sale.

"Cu o tristețe de nedescris suntem nevoiți să anunțăm că iubitul nostru Lasse a adormit", se arată într-o declarație postată duminică pe pagina de Facebook a suedezului. "Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer diseminat și în prima parte a zilei de Vinerea Mare s-a stins din viață înconjurat de cei dragi lui".

În octombrie 1974, Benny Andersson și Björn Ulvaeus căutau muzicieni de studio când au auzit un grup rock-blues numit Nature cântând într-un club din Stockholm. Au asistat la o repetiție și l-au întrebat pe Wellander, chitaristul trupei, dacă ar fi interesat să înregistreze cu ABBA.

ABBA, care se formase cu doi ani înainte, se mândrea cu o formație formată din două cupluri căsătorite - Andersson și Anni-Frid Lyngstad, și Ulvaeus și Agnetha Fältskog. Perspectiva unor conflicte conjugale între noii săi colegi de trupă nu a fost însă suficientă pentru a-l descuraja pe Wellander. ABBA era deja un nume cunoscut, după ce scosese două albume de studio și câștigase concursul Eurovision din acel an cu piesa "Waterloo". El a simțit că grupul pop avea să "fie mare, destul de devreme", a explicat el. "Cântece puternice până la capăt. Chiar și numerele pop simple erau de foarte bună calitate".

S-a înscris imediat pentru a fi chitaristul principal al grupului și a cântat la toate piesele din '75 încoace", a spus el.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience