Chitare care au aparţinut lui Eric Clapton şi Kurt Cobain vor fi scoase la licitaţie în SUA

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Chitare care au aparţinut lui Eric Clapton şi Kurt Cobain vor fi scoase la licitaţie în SUA/Freepik
Chitare care au aparţinut lui Eric Clapton şi Kurt Cobain vor fi scoase la licitaţie în SUA/Freepik

Chitarele electrice utilizate de legendele rock-ului precum Kurt Cobain și Eric Clapton vor fi supuse unei licitații în Statele Unite în luna viitoare, iar unele dintre ele sunt estimate să atingă o valoare de 2 milioane de dolari, conform informațiilor furnizate de AFP.

Chitara Gibson SG a lui Eric Clapton, cunoscută sub numele de "The Fool," este strâns asociată cu perioada în care artistul a fost membru al trupei Cream, și a contribuit la producerea unor sunete distincte în istoria rock-ului. Designul său personalizat, cu elemente psihedelice, face din această chitară un instrument ușor recunoscut în lumea muzicii rock și un simbol al "Summer of Love," mișcarea de contracultură din 1967 care a marcat o generație.

Eric Clapton, cunoscut pentru riff-urile sale pe melodii precum "Layla" și "Sunshine of Your Love," a început să folosească această chitară în primul turneu al trupei Cream în SUA.

Un alt instrument care va fi inclus în licitație în luna următoare la Nashville, Tennessee (sud), este chitara Fender Mustang pentru mâna stângă a lui Kurt Cobain, pe care a cântat la ultimul concert al trupei Nirvana, susținut la München.

Martin Nolan, director executiv al Julien's Auctions, a declarat pentru AFP: "Știm cu toții că lui Kurt Cobain îi plăcea să distrugă chitare, dar Fender Mustang era chitara lui preferată."

Licitația va avea loc la Hard Rock Cafe din Nashville în intervalul 16-18 noiembrie. Parte din încasările obținute din vânzarea celor două chitare vor fi donate organizației de caritate Kicking the Stigma, care luptă împotriva problemelor de sănătate mintală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel