Chitara emblematică a lui Eric Clapton se vinde cu suma uriașă de 1,27 milioane de dolari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Astăzi este ziua lui Eric Clapton! Artistul a împlinit 79 de ani
Astăzi este ziua lui Eric Clapton! Artistul a împlinit 79 de ani

Chitara "The Fool" a lui Eric Clapton a fost vândută la licitație pentru suma uriașă de 1,27 milioane de dolari (1,03 milioane de lire sterline).

Gibson SG cu șase corzi din 1964, personalizată "Summer of Love", a fost vândută săptămâna trecută prin intermediul casei Julien's Auctions din Nashville.

Eroul chitarei a folosit instrumentul pentru a înregistra albumul "Disraeli Gears" din 1967 al fostei sale trupe Cream.

Instrumentul și-a primit numele de la colectivul artistic olandez The Fool.

Clapton i-a dăruit chitara colegului său de trupă Cream, George Harrison - care a murit în 2001, la vârsta de 58 de ani - și, de la moartea lui Beatle, a avut câțiva proprietari.

Darren Julien, președinte/director executiv al Julien's Auctions, a declarat: "Ambele au fost achiziționate de către un singur proprietar: "The Fool a lui Eric Clapton, una dintre cele mai importante chitare din întreaga istorie a muzicii rock a intrat din nou în istorie în această seară la licitația noastră.

"Faptul că această chitară legendară, care a creat și definit sunetul rock clasic, care este o capodoperă de artă și un simbol al epocii psihedelice "Summer of Love", a ajuns în renumita colecție de suveniruri a lui Jim Irsay, este un alt mare privilegiu și o marcă a carierei mele și un punct culminant al celebrării aniversării de douăzeci de ani de la Julien's Auctions în acest an."

O parte din fonduri va fi în beneficiul Kicking The Stigma, programul de conștientizare a sănătății mintale al echipei The Indianapolis Colts și al familiei Irsay.

Eric Clapton și-a dăruit cu generozitate chitarele de-a lungul anilor, iar Ed Sheeran a fost unul dintre cei care au avut norocul de a primi una dintre ele.

Cu toate acestea, aceasta a trebuit să fie restaurată după ce a fost "arsă până la flacără".

Vedeta în vârstă de 32 de ani este prieten cu legenda "Wonderful Tonight" de șase ani și a fost îngrijorat când instrumentul a fost grav avariat într-un incendiu la studioul său.

Apărând la emisiunea 'Hot Ones' de pe YouTube în 2021, Ed a spus: "Nu am avut timp să mă gândesc la asta: "Eroul meu este Eric. Când aveam 11 ani, am auzit Layla, am luat o chitară și am plecat de acolo. L-am cunoscut în 2015 și de atunci suntem prieteni.

"M-am dus la el acasă, iar el și-a luat chitara de pe perete și pur și simplu mi-a dat-o. A semnat pe spate și mi-a spus: 'Păstrează-mi chitara'. Eu am zis: 'F. Mișto".

"Era singura chitară din studioul meu de acasă și eram în turneu, iar persoana care avea grijă de casa mea m-a sunat și mi-a spus: 'Studioul tău muzical a luat foc', iar eu am zis: 'F! Chitara este în acel studio'.

Din fericire pentru Ed, un prieten a reușit să repare prețioasa chitară - cu autograful încă intact - deși a rămas mirosind "ca o casă arsă".

El a adăugat: "A adus-o înapoi complet restaurată, dar acum miroase ca o casă arsă.

"Dar cântă uimitor, arată uimitor, chiar miroase uimitor și are încă semnătura lui Eric pe ea. Este chitara mea preferată".

După incendiul din 2019, chitara a fost restaurată de Monty's Guitars, iar o postare pe Instagram a companiei a dezvăluit munca depusă.

Aceștia au scris: "După ce am analizat-o, a devenit evident că, din punct de vedere structural, chitara era destul de sănătoasă, iar daunele erau în mare parte cosmetice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel