Chinezii sunt sfătuiți să nu-i atingă pe străini, ca măsură de siguranță împotriva variolei maimuței

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Un înalt oficial chinez în domeniul sănătății i-a sfătuit pe oameni să evite contactul fizic cu străinii pentru a preveni o posibilă infecție cu variola a maimuței, după ce vineri a fost raportat primul caz cunoscut de contractare cu virusul, în China continentală.

„Pentru a preveni posibila infecție cu variola a maimuței și ca parte a stilului nostru de viață sănătos, este recomandat ca 1) să nu aveți contact direct piele pe piele cu străinii”, a postat Wu Zunyou, epidemiolog șef la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, pe pagina sa oficială Weibo, sâmbătă.

Wu a cerut, de asemenea, ca oamenii să evite „contactul piele-pe-piele” cu persoanele care au fost în străinătate în ultimele trei săptămâni”, potrivit The Guardian.

„Este necesar și foarte important să se întărească supravegherea și prevenirea epidemiei de variola maimuțelor la nivel social”, a mai scris el.

Postarea sa a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare în weekend, dar secțiunea de comentarii de sub postarea sa inițială a fost dezactivată duminică.

Orașul din sud-vestul Chongqing a înregistrat vineri o infecție cu virusul variolei maimuțelor la o persoană sosită din străinătate, marcând prima infecție cunoscută de variola a maimuței din China continentală, pe fondul recentului focar global al virusului.

Riscul de transmitere este scăzut, deoarece persoana a fost pusă în carantină la sosirea în Chongqing, a declarat comisia municipală de sănătate într-un comunicat. 

Aproximativ 90 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale bolii virale, pe care Organizația Mondială a Sănătății a declarat-o urgență sanitară globală. Au fost peste 60.000 de cazuri confirmate, iar unele țări non-endemice și-au raportat primele decese asociate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel