China, zguduită de un scandal uriaș. Zeci de arestări după ce mai multe femei au fost bătute crunt într-un restaurant

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Social

China a pus sub acuzare zeci de persoane, inclusiv oficiali din poliție, după ce un atac violent asupra unor femei dintr-un restaurant a reaprins dezbaterea privind inegalitatea de gen în cea de-a doua economie a lumii.

Un grup de 28 de persoane se confruntă cu urmărirea penală, au anunțat luni, într-o declarație, oficialii din provincia Hebei, în nordul țării. Acuzațiile au inclus implicarea directă în atacul din Tangshan din iunie cât și alte activități infracționale precum administrarea de cazinouri și jafuri care datează din 2012.

Opt oficiali din poliție au fost, de asemenea, reținuți sub acuzația că au oferit protecție pentru activitățile criminale ale persoanelor care au comis atacul și au luat, de asemenea, mită, a raportat agenția oficială de știri Xinhua, citând agenția de combatere a corupției din Hebei.

Oamenii din întreaga Chină au fost indignați în iunie, când au apărut pe internet clipuri video în care se vedeau bărbați care băteau femei la un restaurant, una dintre femei fiind târâtă de păr afară și apoi bătută. Nouă suspecți au fost arestați ulterior, iar guvernul din Tangshan s-a angajat să "pedepsească sever" pe toți cei implicați.

Această promisiune nu a făcut prea multe pentru a potoli furia publică sau pentru a reduce la tăcere o dezbatere reînnoită despre inegalitatea de gen pe care Partidul Comunist aflat la conducerea națiunii a suprimat-o în mod repetat în trecut, considerând-o un vehicul pentru răspândirea valorilor liberale occidentale.

Episodul încă atrage atenția în China. Un hashtag pentru știrile privind acuzațiile aduse celor 28 de persoane a fost vizualizat de aproximativ 31,5 milioane de ori pe Weibo începând de marți.

Mulți oameni au aclamat urmărirea penală și au cerut instanțelor să pronunțe sentințe dure. Unii utilizatori s-au întrebat de ce poliția ar fi protejat infractorii. "Zece ani de infracțiuni comise și nu au fost niciodată prinși", a scris o persoană pe Weibo.

Altul a spus că "dacă nu le-ar fi bătut pe aceste femei, poate că ar mai fi abuzat de puterea lor", notează Bloomberg.

Al treilea fluviu ca mărime din lume aproape că a secat. Autoritățile au declarat cel mai înalt nivel de alertă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Straits Times (@straits_times)

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel