China va trimite în spaţiu cel mai tânăr echipaj al său

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
O companie japoneză intenționează să construiască un lift până spațiu până în 2050/Freepik
O companie japoneză intenționează să construiască un lift până spațiu până în 2050/Freepik

China va trimite joi în spaţiu cel mai tânăr echipaj de astronauţi de care dispune spre staţia sa spaţială Tiangong, cu scopul de a-şi consolida cunoştinţele în materie de zboruri spaţiale cu echipaj uman în faţa americanilor şi a ruşilor, informează AFP.

Lansarea celui mai tânăr echipaj de astronauți pe care China îl are la dispoziție reprezintă o experiență valoroasă pentru China, care are ambiția de a trimite un astronaut chinez pe Lună până în 2030, un obiectiv major al unui program spațial care avansează constant de mai multe decenii.

Cei trei membri ai misiunii Shenzhou-17 urmează să decoleze joi la ora locală 11:14 (03:14 GMT) de la centrul de lansare Jiuquan din deșertul Gobi din nord-vestul Chinei.

Echipajul este compus din comandantul Tang Hongbo (48 de ani), colegul său Tang Shengjie (33 de ani) și Jiang Xinlin (35 de ani). Vârsta medie a echipajului este de 38 de ani, comparativ cu 42 de ani în cazul misiunii precedente, Shenzhou-16.

Guvernul chinez a subliniat că acesta este echipajul de astronauți cu cea mai tânără vârstă medie din momentul în care China a început misiunile spațiale cu echipaj uman.

China trebuie să recupereze teren în acest domeniu, deoarece a trimis primul om în spațiu abia în 2003, mult timp după ruși și americani, care au realizat acest lucru în 1961.

"În ultimii doi ani, am visat adesea să mă întorc în spațiu", a declarat veteranul Tang Hongbo într-o conferință de presă organizată miercuri, alături de colegii săi astronauți.

Nava spațială urmează să se andocheze la modulul central al stației Tiangong "la aproximativ șase ore și jumătate" după decolare, a explicat un purtător de cuvânt al programului spațial chinez, Lin Xiqiang.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel