China se confruntă cu cel mai grav FOCAR de COVID din ultimii doi ani

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Provincia chineză Jilin, de la granița cu Coreea de Nord, se confruntă cu un focar de COVID

Regiunea Jilin a raportat trei sferturi din totalul de cazuri din China.

Autoritățile au cerut testarea întregii populații din Jilin. Secretarul Partidului Comunist al regiunii a cerut departamentelor de sănătate să se asigure că „nu este ratată nicio persoană”, a informat ziarul oficial Jilin Daily.

Jilin a înregistrat 1.456 de noi cazuri de COVID-19 pe 15 martie, din totalul de 1.860 de cazuri raportate la nivel național, au arătat datele Comisiei Naționale de Sănătate (NHC).

Deși numărul infecțiilor lui Jilin s-au înjumătățit față de ziua precedentă, valorile rămân mari, iar șeful PC Chinezi din regiune a descris bătălia cu cel mai grav focar din China din ultimii doi ani ca fiind una care a intrat într-o „etapă critică”.

Autoritatea sanitară a declarat săptămâna trecută că focarul actual a fost declanșat de persoane infectate sosite din străinătate, fără a preciza de unde au călătorit.

Orientul îndepărtat al Rusiei a suferit o creștere recentă a cazurilor de COVID-19, cu noi infecții zilnice în Vladivistok, situat la aproximativ 160 de km de granița cu Jilin, atingând vârful la mijlocul lunii februarie la peste 1.500.

Numărul cazurilor din Coreea de Nord este necunoscut, deși un anchetator independent al ONU pentru drepturile omului a avertizat că milioane de vaccinuri trebuie furnizate pentru a preveni un dezastru umanitar în țara retrasă, scrie Reuters.

În timp ce numărul cazurilor din China este mult mai mic decât în alte țări, autoritățile continuă să pună în aplicare măsuri stricte, de îndată ce apar noi focare.

Purtătorul de cuvânt al NHC, Mi Feng, a declarat marți într-un briefing regulat că focarul actual s-a extins deja în 28 de regiuni, adăugând că situația este „severă și complicată”.

De când pandemia a început la sfârșitul anului 2019, China continentală a înregistrat 122.456 de cazuri cu simptome confirmate, inclusiv cele locale și cele sosite din străinătate, începând cu 15 martie. Nu au existat noi decese, lăsând numărul deceselor neschimbat la 4.636.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel