China îl avertizează pe Elon Musk

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 02 Martie 2023, 11:20 | Categorie: Știri
China îl avertizează pe Elon Musk / Facebook
China îl avertizează pe Elon Musk / Facebook

Musk a fost prins în focul încrucișat al unei dispute între SUA și China în legătură cu o nouă teorie conform căreia Covid provine dintr-un laborator din Wuhan și nu din transmiterea de la animal la om.

Fondatorul Tesla a comentat o nouă dezvăluire uluitoare a Departamentului de Energie al SUA, care a declarat că o scurgere din laborator ar fi putut fi cauza pandemiei globale.

Cu toate acestea, a mai precizat că a ajuns la această concluzie cu o "încredere scăzută".

El a răspuns apoi la teoria nefondată conform căreia fostul consilier medical șef al președintelui american Anthony Fauci ar fi fabricat Covid, spunând: "El (Fauci) a făcut-o prin intermediul unei organizații intermediare (EcoHealth)".

Acest lucru a fost suficient pentru a înfuria publicația de stat chineză Global Times, care a spus că teoria este o "teorie a conspirației care defăimează China".

"În același timp, aceste remarci ale sale au fost folosite în mod continuu de către acele media americane de dreapta și anti-China ostile Chinei ca material pentru a înscena China", a precizat publicația.

Eunice Yoon de la CNBC a relatat că ziarul a mai spus: "Elon Musk, spargi oala Chinei?". Un proverb chinezesc similar cu a mușca mâna care te hrănește, deoarece Musk are interese comerciale uriașe în China.

Deși scurgerea de informații din laboratorul chinez rămâne o teorie, tot mai multe indicii sunt îndreptate către China ca fiind responsabilă pentru epidemie, potrivit DailyStar.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite