China a interzis companiilor aeriene ruse să zboare cu avioane străine deasupra spațiului său aerian

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Republica Populară Chineză a interzis companiilor din Rusia să zboare cu avioane străine deasupra spațiului său aerian.

China a interzis companiilor aeriene ruse să zboare cu avioane străine în spațiul său aerian, a informat publicația de știri rusă RBK. Mișcarea a venit după ce Putin a pus la îndoială proprietatea aeronavelor, permițând reînregistrarea acestora în Rusia pentru a evita confiscarea sub sancțiuni pentru atacul Moscovei asupra Ucrainei.

UE, care găzduiește mari companii de leasing de avioane, a interzis vânzarea sau închirierea de avioane către transportatorii ruși în februarie. Putin a răspuns prin aprobarea măsurii de reînregistrare în martie, care a generat sugestii că proprietarii străini ar putea să nu recupereze niciodată avioane în valoare de miliarde de dolari.

Autoritatea de reglementare aeriană din China a cerut luna trecută tuturor transportatorilor străini să actualizeze informațiile de proprietate și alte detalii, conform RBK, citând două surse neidentificate. De asemenea, companiile aeriene ruse care nu au putut furniza documente care să arate că aeronavele lor au fost „de-înmatriculate în străinătate” au fost interzise din spațiul aerian chinez, conform AlJazeera.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel