ChatGPT, blocat în urmă cu o lună în Italia, este din nou autorizat în peninsulă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Robotul conversaţional ChatGPT, autorizat din nou în Italia.

Robotul conversaţional ChatGPT, blocat în urmă cu o lună în Italia pentru încălcarea legislaţiei privind datele personale, este din nou autorizat în peninsulă, a anunţat vineri OpenAI, compania care a lansat ChatGPT, relatează AFP.

"ChatGPT este disponibil din nou pentru utilizatorii noştri din Italia. Suntem încântaţi să le urăm din nou bun venit şi rămânem angajaţi să le protejam datele personale", a declarat un purtător de cuvânt al OpenAI.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor cu caracter personal a blocat ChatGPT la sfârşitul lunii martie, acuzându-l că nu respectă reglementările europene şi că nu deţine un sistem pentru verificarea vârstei utilizatorilor minori.

Autoritatea italiană i-a reproşat totodată software-ului ChatGPT "absenţa unei note de informare pentru utilizatorii ale căror date sunt colectate de OpenAI, dar, mai ales, absenţa unei baze juridice care să justifice colectarea şi stocarea în masă a datelor personale, cu scopul de a 'instrui' algoritmii care fac să funcţioneze platforma".

În plus, în contextul în care acest robot conversaţional se adresează persoanelor de peste 13 ani, "Autoritatea pune accentul pe faptul că absenţa oricărui filtru de verificare a vârstei utilizatorilor îi expune pe minori la răspunsuri absolut neconforme în raport cu nivelul lor de dezvoltare".

OpenAI dispune de acum de informaţii pe site-ul său despre "cum colectează şi utilizează datele" şi de o "mai mare vizibilitate" pe pagina de pornire ChatGPT şi OpenAI privind politica de confidenţialitate.

Compania a dat de asemenea asigurări că a creat un instrument care să permită "verificarea vârstei utilizatorilor în Italia" odată ce aceştia se conectează la robotul conversaţional.

Autoritatea italiană a confirmat vineri "paşii făcuţi pentru a combina progresul tehnologic cu respectarea drepturilor persoanelor".

ChatGPT a fost lansat în noiembrie 2022 şi a fost "adoptat" rapid de utilizatori, impresionaţi de capacitatea lui de a oferi răspunsuri clare la întrebări dificile, de a compune sonete şi chiar de a promova examene.

De asemenea, ChatGPT poate fi utilizat pentru a scrie coduri informatice, fără a deţine cunoştinţele tehnice necesare.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel