ChatGPT a devenit acum mai bun ca niciodată în a imita emoțiile și comportamentele umane

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
ChatGPT a devenit acum mai bun ca niciodată în a imita emoțiile și comportamentele umane / Freepik
ChatGPT a devenit acum mai bun ca niciodată în a imita emoțiile și comportamentele umane / Freepik

La începutul acestei săptămâni, OpenAI a lansat GPT-4o ("o" de la "omni"), o nouă versiune a sistemului de inteligență artificială (AI) care alimentează popularul chatbot ChatGPT.

GPT-4o este promovat ca un pas către o interacțiune mai naturală cu AI. Conform videoclipului de demonstrație, acesta poate purta conversații vocale cu utilizatorii în timp aproape real, manifestând o personalitate și un comportament asemănătoare celor umane.

Acest accent pus pe personalitate va fi probabil un punct de dispută. În demonstrațiile făcute de OpenAI, GPT-4o pare prietenos, empatic și atrăgător. Spune glume "spontane", chicotește, flirtează și chiar cântă. Sistemul de inteligență artificială arată, de asemenea, că poate răspunde la limbajul corporal și la tonul emoțional al utilizatorilor.

Lansată cu o interfață simplificată, noua versiune a chatbot-ului ChatGPT de la OpenAI pare concepută pentru a crește gradul de implicare a utilizatorilor și pentru a facilita crearea de noi aplicații bazate pe capacitățile sale de text, imagine și audio.

GPT-4o reprezintă un alt salt înainte pentru dezvoltarea AI. Cu toate acestea, accentul pus pe implicare și personalitate ridică întrebări importante cu privire la faptul dacă va servi cu adevărat interesele utilizatorilor și la implicațiile etice ale creării unei IA care poate simula emoțiile și comportamentele umane.

OpenAI vede GPT-4o ca pe o inteligență artificială conversațională mai plăcută și mai atrăgătoare. În principiu, acest lucru ar putea face ca interacțiunile să fie mai eficiente și să crească satisfacția utilizatorilor.

Studiile arată că utilizatorii sunt mai predispuși să aibă încredere și să coopereze cu chatboți care prezintă inteligență socială și trăsături de personalitate. Acest lucru s-ar putea dovedi relevant în domenii precum educația, unde chatboții AI pot stimula rezultatele învățării și motivația.

Cu toate acestea, unii comentatori se tem că utilizatorii s-ar putea atașa excesiv de mult de sistemele de inteligență artificială cu personalități asemănătoare celor umane sau ar putea fi afectați emoțional de natura unidirecțională a interacțiunii om-calculator, potrivit Reuters.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel