Charlotte de Wales, un model pentru frățiorul ei, prințul Louis

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Prințesa Charlotte de Wales / FOTO: https://www.facebook.com/HRHPrincessCharlotteOfWales/photos
Prințesa Charlotte de Wales / FOTO: https://www.facebook.com/HRHPrincessCharlotteOfWales/photos

Încoronarea regelui Carol al III-lea se va desfășura pe parcursul a trei zile de festivități. Atenția britanilor este ațintită asupra familiei regale și, în special, asupra prințesei Charlotte, dar și a fratelui mai mic, Louis, de care toată presa Regatului Unit pare să se fi îndrăgostit.

Ziua cea mare a trecut. Cu o încărcătură emoțională aparte, cu un fast bine dotat și echilibrat, ceremonia încoronării s-a desfășurat, sâmbătă, 6 martie, conform graficului stabilit, fără abateri, la minut și la secundă. Un spectaloc puternic mediatizat și care, prin întregul său conținut ne-a trimis cu blândețe într-o lume cu regi, prinți și prințeșe, fără nimic în comun cu lumea de afară. 

Trei zile de festivități la care, pe lângă politicieni și fețe regale, au fost invitați și numeroși reprezentanți din lumea cinematografiei și a show-bizului, precum Tom Cruise, Katy Perry și Winnie the Pooh. Judecând după articolele din presa britanică, toți oaspeții au fost analizați din cap până în picioare: ce ținută au ales, ce pălărie au asortat, cum au mers, unde au stat, cu cine au vorbit, ce impresie a lăsat. Dar de departe, o atenție deosebită a fost acordată prințesei Charlotte de Wales și fratelui ei, Louis, doi dintre cei trei copii ai moștenitorului la tronul Regatului Unit, prințul William. 

Trebuie spus că prințesa Charlotte, în vârstă de 8 ani, are un temperament aparte, care pare să se prindă tot mai mult contur pe măsură ce trece timpul. Deja conștientă de rolul ei în familia regală, cu respect pentru tradiții, ea nu se ezistă să exprime mamei sale nerăbdarea atunci când o ceremonie sau alta se prelungesteș peste limita răbdării ei. În același timp însă, Charlotte știe să îl calmeze pe frățiorul ei, neastâmpăratul Louis, când, de plictiseală, acesta uită că trebuie să se comporte ca un adult în anumite circumstanțe. 

Și de această dată, Kate și William au putut conta pe faptul că prințesa Charlotte va reuși să-l stăpânească pe micul Louis, în vârstă de cinci ani. La Westminster Abbey, cei doi au apărut ținându-se de mână și mergând în spatele părinților lor. Din când în când, Charlotte, într-o ținută albă blândă și extrem de elegantă se uita la Louis, în costum negru, se apleca spre el fie pentru a-i atrage atenția asupra unui lucru, fie pentru a-i explica ceva. 

Nu a existat nici o clipă, de-a lungul întregii ceremonii, în care Charlotte să fi uitat de îndatoririle ei. După cum scria presa britanică, singura fiică a moștenitorului la tron și-a demonstrat, astfel, înțelepciunea, răbdarea, dar și bunătatea. ”Familia regală a Marii Britanii are un viitor frumos”, sublinia presa în numeroase articole. 

Cândva, prințul Harry a fost, la rândul lui, răsfățatul presei britanice. Acum, el este pus la zid pentru că a ales să se rupă de familie, în favoarea unei vieți mai mult sau mai puțin normale alături de cea pe care a ales-o să-i fie soție, Meghan Markle. Harry a venit, a stat în rândul trei la ceremonia de încoronare, și a plecat înapoi la Los Angeles, pentru a-l sărbători pe Archie, care a împlinit patru ani. Ce a fost în sufletul lui privind cum tatăl lui devine rege și soția lui, Camila, regină, doar el știe. Unii au citit pe chipul lui regret, alții dezamăgire, alții oboseală. Cert este că, le ieșirea din catedrală, după ce și-a văzut părintele urcându-se în trăsura grandioasă veche de 260 de ani, Harry le-a zâmbit tuturor. Și a făcut cu mâna, dar pe ascuns, să nu strice momentul. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel