Charles Osborne, omul care a sughițat încontinuu timp de 68 de ani

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Pentru Charles Osborne, un bărbat din statul american Iowa, criza de sughiț a durat nu mai puțin de 68 de ani.

A fost un caz medical intens mediatizat în SUA, căruia niciun medic nu a reușit să îi dea de capăt. Osborne deține recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă criză de sughiț. Potrivit unui interviu acordat de Osborne revistei People în 1982, bărbatul a început să sughițe în 1922, la vârsta de 29 de ani. Nu s-a mai oprit până pe 5 iunie 1990, cu aproximativ un an înainte să moară.

Totul a început în timp ce Osborne se pregătea să tranşeze un porc. „Încercam să agăț animalul de 160 de kilograme, pentru a-l tranșa. L-am ridicat, iar apoi am căzut. Nu am simțit nimic, dar medicul mi-a spus ulterior că mi-am spart un vas de sânge”, a relatat Osborne. Bărbatul a sughițat de peste 420 de milioane de ori de-a lungul vieții. În primii ani, frecvența era de 40 de sughițuri pe minut, iar ulterior s-a redus la 20.

Atunci când dormea, sughițul se potolea, dar revenea imediat după trezire. Pentru a putea duce o viață cât de cât normală și pentru a evita să producă sunetul deranjant specific sughițului, Osborne a învățat, în anii ’50, să respire între sughițuri.

În urma unui articol publicat în 1987, bărbatul a început să primească telefoane și scrisori de la mii de oameni, fiecare propunându-i un leac pentru bizara afecțiune. În ciuda sughițului permanent, Osborne a dus o viață relativ normală. Dimineața, după ce se trezea, își făcea plimbarea zilnică, iar serile și le petrecea, în general, jucând cărți cu prietenii. S-a căsătorit de două ori și a avut opt copii. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel