Certificat verde în biserici. ÎPS Teodosie: Un abuz, o îndrăzneală prea mare. Mi-e milă de ei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ÎPS Teodosie s-a arătat din nou revoltat de faptul că Certificatul verde ar putea să fie introdus în biserici. 

ÎPS Teodosie a intervenit în direct la Antena 3 unde a vorbit despre introducerea Certificatului verde în biserici și ce ar presupune acest lucru. 

”Este cu totul nepotrivit, pentru că se amestecă lucrurile atât de mult. Certificatul verde este dat politico-administrativ, emis de stat care nu are dreptul să se amestece în autonomia bisericii. A condiționa pe Dumnezeu de un astfel act, înseamnă a așeza certificatul deasupra lui Dumnezeu. Când un stat vrea să stăpânească cele lui Dumnezeu e semnul limpede că începe statul totalitar. Dați Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Biserica este a lui Dumnezeu.

Îl are cap pe Isus Hristos, nu un prim ministru, nu un preşedinte. Grija faţă de suflet de a cărui stare se ocupă tainele bisericii nu poate fi condiționată de un act administrativ, al unei entităţi vremelnice. În plus, să ne amintim că acest act a pornit ca o necesitate privind stric tranzitul internațional.

Unde s-a ajuns?

Aceeași entitate europeană care cere obligativitatea acestui act a emis recomandarea de a da uitării cuvântul Crăciun. Atunci la ce să mă gândesc? Văd că acum vaccinul este limpede că nu mai ţine de competența domeniului sanitar. În acest sens, poziția bisericii a fost clar exprimată de părintele patriarh. Este o opțiune a fiecărei persoane în colaborare cu medicul. Nu biserica hotăraște dacă s-a vaccinat sau nu cineva”, a declarat ÎPS Teodosie.

Ce va face dacă se va impune Certificatul verde

ÎPS Teodosie susține că îi va primi în biserică atât pe cei cu Certificat verde, cât și pe cei fără acest document. 

”Eu îi voi primi pe toţi. „Pe cel ce vine la mine nu-l voi da afară", spune Mântuitorul. Cel care conduce Biserica este Mântuitorul Isus Hristos. Acesta este un abuz, o imixtiune în treburile bisericii. Nu trebuie să împărțim lumea în vaccinaţi şi nevaccinaţi. E prea mare această tendință de dezbinare. Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine”, a mai spus ÎPS Teodosie. 

Citește și: Certificatul de vaccinare. Premierul Ciucă a găsit soluțiile

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel