Ceremonia BAFTA Games Awards 2024: Cel mai bun joc - Baldur's Gate 3

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Baldur's Gate 3 a dominat la cea de-a 20-a ediție a premiilor Bafta Game Awards, câștigând cinci premii, inclusiv titlul de cel mai bun joc. Jocul de rol bazat pe Dungeons & Dragons a câștigat, de asemenea, premii pentru muzică și poveste, cu un premiu pentru interpretare pentru Andrew Wincott în rolul diavolului Raphael, preferat de fani. Super Mario Bros. Wonder a câștigat două premii, în timp ce Star Wars Jedi: Supraviețuitor nu a reușit să câștige, în ciuda celor șase nominalizări.

Jocul bazat pe puzzle-uri fotografice, Viewfinder, a câștigat premiul pentru cel mai bun joc britanic. Potrivit organizației comerciale UK Interactive Entertainment (UKIE), vânzările de software de jocuri au crescut în Marea Britanie anul trecut, ajungând la 5,18 miliarde de lire sterline. UKIE a declarat că valoarea totală a pieței britanice de jocuri - inclusiv hardware, mărfuri și venituri din evenimente - a atins 7,18 miliarde de lire sterline, relatează BBC.

Cifre separate de la Asociația pentru divertisment digital și retail (ERA) sugerează că vânzările de jocuri au fost mai mult decât duble față de cele ale industriei muzicale.

Jocurile Nintendo din 2023 au primit premii: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom și Super Mario Bros. Wonder au câștigat premii în diverse categorii. Marvel's Spider-Man 2 a câștigat un singur premiu, în ciuda celor nouă nominalizări.

Baldur's Gate 3 a fost marele câștigător al serii, primind patru premii, inclusiv cel mai bun joc. Scenarista jocului, Sarah Baylus, a primit premiul pentru cea mai bună poveste, iar compozitorul Borislav Slavov a primit premiul pentru cea mai bună muzică.

Jocul de gestionare a restaurantelor de sushi, Dave the Diver, a câștigat premiul pentru designul jocului. Regizorul jocului, Jaeho Hwang, a fost entuziasmat de această victorie, declarând: "Tocmai am învins Zelda!".

Categoria cel mai bun interpret a fost împărțită în două: rol principal și rol secundar. Andrew Wincott a câștigat premiul pentru rol secundar pentru interpretarea sa în Baldur's Gate 3.

Ceremonia a inclus un moment emoționant în memoria celor din industria jocurilor care au murit în ultimul an. O interpretare uimitoare a piesei "Late Goodbye" din Max Payne 2 a adus sala la tăcere.

Anul 2023 a fost un an de succes pentru industria jocurilor, dar a fost marcat și de concedieri masive la marile companii. Phil Wang, prezentatorul ceremoniei, a abordat această problemă în monologul său de deschidere.

Câștigătorii BAFTA Games Awards 2024:

Joc de debut: Venba

Realizare audio: Alan Wake 2

Multiplayer: Super Mario Bros. Wonder

Joc evolutiv: Cyberpunk 2077

Design de joc: Dave the Diver

Joc britanic: Viewfinder

Realizare artistică: Alan Wake 2

Poveste: Baldur's Gate 3

Interpret într-un rol secundar: Andrew Wincott, Raphael în Baldur's Gate 3

Familie: Super Mario Bros. WonderEE

Alegerea jucătorilor: Baldur's Gate 3

Animație: Hi-Fi Rush

Muzică: Baldur's Gate 3

Joc dincolo de divertisment: Tchia

Realizare tehnică: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Interpret într-un rol principal: Nadji Jeter, Miles Morales în Marvel's Spider-Man 2

Cel mai bun joc: Baldur's Gate 3

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel