Celulita după sărbători: Ce trebuie evitat de pus în farfurie? Șase inamici de care să te ferești

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Spre deosebire de alte tipuri de grăsime, celulita împinge țesutul conjunctiv din pielea ta, creând un aspect de piele încrețită. 

 

Deși știința medicală nu a dezvăluit încă toate cauzele celulitei, experții cred că hormonii și genetica joacă un rol major în dezvoltarea acesteia. 

De asemenea, cu cât corpul tău are un procent mai mare de grăsime corporală pe, cu atât mai proeminent vei observa apariția celulitei (deși, inclusiv persoanele slabe pot experimenta acest lucru).

Din fericire, celulita nu este periculoasă pentru sănătatea ta și, în orice caz, este atât de răspândită încât este privită ca fiind o normalitate.

Creșterea sau scăderea bruscă în greutate, precum și creșterea masei musculare, pot determina atât apariția celulitei, cât și a vergeturilor/

Prin urmare, nu neapărat cantitatea de mâncare, ci obiceiurile alimentare sunt vinovate pentru apariția ei. Iată 6 alimente sau băuturi de care să te ferești, mai ales după perioada sărbătorilor, când șansele unei creșteri bruște în greutate sunt mai crescute decât de obicei.

Sucul acidulat

Unii cercetători au teoretizat că rezistența la insulină ar putea fi un factor care contribuie la dezvoltarea celulitei. Este bine cunoscut faptul că leziunile vasculare apar adesea la persoanele cu diabet și, din moment ce celulita poate fi parțial o afecțiune vasculară, problemele cu zahărul din sânge ar putea determina grăsimea să preseze pielea de pe burtă și din spate.

Inghetața

O dietă bogată în grăsimi nu adaugă doar calorii care contribuie la creșterea în greutate, ci ar putea, de asemenea, să te facă predispus la celulită inestetică. Lactatele bogate în grăsimi, cum ar fi înghețata, sunt o sursă amplă de calorii și grăsimi saturate. Înghețata vegană consumată în exces poate, de asemenea, să te încurce din cauza proporției mare de zahăr.

Pâinea albă

Poate că nu are întotdeauna un gust sărat, dar pâinea este și o sursă ascunsă de sodiu. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), pâinea și chiflele sunt printre primele 10 surse de sodiu din dieta americană. Și dacă alegeți pâinea albă, tot sodiul devine un partener al altui dușman care promovează celulita - carbohidrații rafinați.

Supa la conservă

O altă sursă inutilă de sodiu, supa conservată poate furniza un procent uriaș din valoarea zilnică într-o singură porție. Lichidul reținut din prea mult sodiu ar putea face celulita să arate și mai inestetic - așa că verificați cu atenție etichetele, înainte de a cumpăra mâncare la conservă.

Produsele de patiserie

Pot fi gustoase, dar produsele de patiserie, precum prăjiturile, gogoșile și covrigii polonezi, adăpostesc trio-ul de groază care promovează celulita: grăsimi, carbohidrați rafinați și sodiu. 

Pizza

Nu este de mirare că pizza nu este o prietenă cu eforturile tale de a pierde grăsimea corporală de orice fel - celulită sau de altă natură. Dar nu numai că aceasta conține un nivel ridicat de calorii și grăsimi saturate, ci și sodiu din belșug. Brânza mozzarella, sosul marinara și mezelurile, cum ar fi pepperoni și cârnații, pot crea o furtună epică de sare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel