Celebrități, inclusiv Cate Blanchett și Dua Lipa, îi cer lui Biden să negocieze încetarea focului în Gaza

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres
China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

Numeroase personalități celebre, printre care se numără Cate Blanchett, Channing Tatum, Dua Lipa și Rachel McAdams, s-au adunat într-un efort comun pentru a solicita președintelui Joe Biden să inițieze negocieri pentru oprirea imediată a conflictului din Gaza.

Pe măsură ce intrăm în a treia săptămână de conflict între Israel și Hamas, numeroase celebrități din Hollywood au apelat la președintele Biden, în vârstă de 80 de ani, să contribuie la reducerea tensiunilor din Gaza și Israel, conform informațiilor prezentate de Daily Mail.

Aceste figuri publice, care au format un grup numit Artists4Ceasefire, au adresat o scrisoare deschisă președintelui. În această scrisoare, ei explică că s-au unit în calitate de artiști și avocați, dar mai presus de toate, ca ființe umane care sunt martore la pierderea devastatoare de vieți și la ororile care au loc în Israel și Palestina.

„Vă cerem ca, în calitate de președinte al Statelor Unite, să cereți o dezescaladare imediată și o încetare a focului în Gaza și în Israel înainte ca o altă viață să fie pierdută”, a declarat grupul. „Mai mult de 5.000 de persoane au fost ucise în ultima săptămână și jumătate - un număr pe care orice persoană cu conștiință știe că este catastrofal. Credem că toată viața este sacră, indiferent de credință sau etnie și condamnăm uciderea civililor palestinieni și israelieni”.

Aceștia au continuat: „Îndemnăm administrația dumneavoastră și toți liderii mondiali să onoreze toate viețile din Țara Sfântă și să ceară și să faciliteze o încetare a focului fără întârziere - încetarea bombardamentelor din Gaza și eliberarea în siguranță a ostaticilor”.

Membrii Artists4Ceasefire au subliniat, de asemenea, că „jumătate din cei două milioane de locuitori din Gaza sunt copii, iar mai mult de două treimi sunt refugiați și descendenții lor, fiind forțați să își părăsească casele”.

Semnatarii îi cer, de asemenea, lui Biden să îi ajute pe locuitorii din Gaza să aibă acces la ajutor umanitar și și-au exprimat convingerea că „Statele Unite pot juca un rol diplomatic vital pentru a pune capăt suferinței”.

„Credem că Statele Unite pot juca un rol diplomatic vital pentru a pune capăt suferinței și ne adăugăm vocile noastre la cele ale Congresului SUA, UNICEF, Medici fără Frontiere, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și atâtea altele”, au adăugat vedetele. „Salvarea de vieți este un imperativ moral”.

Scrisoarea a inclus statistici înfiorătoare, cum ar fi: „6.000 de bombe au fost aruncate în Gaza” de când gruparea militantă Hamas a lansat o incursiune fără precedent din aer, de pe uscat și de pe mare asupra Israelului.

Bombardamentele ar fi dus la „uciderea unui copil la fiecare 15 minute”.

„Dincolo de durerea și doliul nostru pentru toți oamenii de acolo și pentru cei dragi lor din întreaga lume, suntem motivați de o voință de nezdruncinat de a apăra umanitatea noastră comună. Luptăm pentru libertate, justiție, demnitate și pace pentru toți oamenii - și o dorință profundă de a opri alte vărsări de sânge”, a conchis grupul.

În ceea ce privește motivele care au determinat scrisoarea vedetelor, semnatarii au spus că „refuză să spună generațiilor viitoare povestea” tăcerii lor sau că „au stat deoparte și nu au făcut nimic”.

Pledoaria a fost semnată și de Andrew Garfield, Jessica Chastain, Rachel McAdams, Shailene Woodley, Joaquin Phoenix, Jessie Williams, Kristen Stewart, Macklemore, Alyssa Milano, Margaret Cho și mulți alți artiști.

Anterior, America Ferrera a cerut încetarea focului în timpul unui discurs puternic la Premiile GLAMOUR pentru Femeile Anului, în timp ce a fost onorată ca fiind una dintre Femeile Anului ale publicației.

„Surorile noastre nu sunt în siguranță”, a spus ea. „La fel ca voi toți, inima mea este frântă pentru surorile noastre din întreaga lume care îndură în fiecare zi. Și în timp ce noi stăm aici în această seară și sărbătorim, surorile noastre și familiile lor din Gaza și Israel trăiesc oroarea”.

Ferrera a continuat: „Brutalitatea terorii și a războiului se desfășoară sub ochii noștri. Familii întregi au fost și continuă să fie șterse”.

În timpul evenimentului, Hannah Waddingham a pledat, de asemenea, pentru pace în Israel și Gaza.

Cu toate acestea, luni, Biden nu a cerut o încetare a focului.

În schimb, el a spus ca Hamas să elibereze ostaticii pe care militanții săi i-au luat în captivitate din Israel, „apoi vom discuta”.

El a făcut această remarcă la Casa Albă, la câteva momente după ce s-a raportat că Hamas a eliberat doi ostatici reținuți în Gaza după atacul terorist din 7 octombrie, ridicând la patru numărul total de ostatici eliberați.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel