Cele patru semne care îți confirmă că telefonul ți-a fost spart de hackeri

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Ai grijă la patru semne care indică faptul că iPhone-ul sau telefonul Android a fost “spart” de hackeri.

Experții au dezvăluit indiciile care sugerează că telefonul tău ar putea fi infectat cu un program rău intenționat periculos. Hackerii devin din ce în ce mai sofisticați, iar atacurile informatice pot fi greu de observat. Dar dacă nu îți dai seama că iPhone-ul sau Android-ul tău a fost compromis, ai putea fi în pericol grav.

Hackerii pot folosi programe rău intenționate pentru a-ți fura informațiile și a le vinde sau a te înșela, iar unele atacuri sofisticate pot goli contul tău bancar complet. Natalie Maxfield, expertă în securitate cibernetică la McAfee, a dezvăluit patru indicii sinistre care înseamnă că ai putea fi ținta unui infractor cu cunoștințe tehnice.

Dacă îți apar apeluri pe care nu le-ai făcut tu

Unul dintre semnele de avertizare la care ar trebui să fii atent este orice apel ieșit în jurnalul tău pe care nu l-ai făcut tu. Dar orice apare pe telefonul tău care nu ți se pare familiar este un motiv de îngrijorare. “Un posibil semn că telefonul tău a fost spart este apariția unor aplicații noi pe care nu le-ai descărcat”, a spus Natalie, care este directorul pentru marketing al consumatorilor la McAfee.

“De asemenea, dacă vezi apeluri în jurnalul de apeluri al telefonului pe care nu le-ai făcut tu, este o avertizare.”

Dacă îți apar pop-up-uri nedorite

De asemenea, ar trebui să fii atent la pop-up-urile care apar brusc pe telefonul tău. “Dacă vezi mai multe reclame pop-up decât de obicei sau le vezi pentru prima dată, s-ar putea să fie un semn că telefonul tău a fost lovit de adware”, a explicat Natalie.

“Un tip de aplicație rău intenționată pe care hackerii o folosesc pentru a genera venituri distribuind reclame fără consimțământul utilizatorului.” Nu numai că pop-up-urile pot fi enervante, dar ar putea fi și periculoase. De exemplu, ele te-ar putea redirecționa către site-uri web periculoase care îți fură informațiile sau banii - sau instalează programe rău intenționate pe telefonul tău.

Dacă consumi foarte multe date fără să stai pe net

Este de asemenea un semn de alarmă dacă rămâi fără date, dar nu poți să explici de ce. S-ar putea chiar să observi taxe necunoscute pe factura ta de telefon. Natalie a numit acest lucru un “mare steag roșu”.

Ea a avertizat: “Acesta este un posibil semn că un hacker ți-a preluat controlul telefonului și îl folosește pentru a transfera date, face cumpărături, trimite mesaje sau face apeluri prin intermediul telefonului tău.”

Dacă conturile online raportează activități suspicioase

Dacă cineva ți-a spart telefonul, ar putea să îți fure informațiile de autentificare pentru conturile tale.

Deci, dacă observi schimbări suspecte pe mai multe conturi, s-ar putea ca dispozitivul tău să fie compromis.

Dacă crezi că telefonul tău este spart, ia în considerare ștergerea oricărui program recent pe care l-ai descarcat și care ți se pare suspect.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel