Cele mai scumpe investiții ale lui Bill Gates: O privire asupra portofoliului său impresionant

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Cele mai scumpe investiții ale lui Bill Gates: O privire asupra portofoliului său impresionant/Foto: Agerpres
Cele mai scumpe investiții ale lui Bill Gates: O privire asupra portofoliului său impresionant/Foto: Agerpres

Înafară de colecţia de acţiuni pe care Gates le deţine, fondatorul Microsoft a investit, de-a lungul timpului şi în obiectele personale. Unul dintre cele mai scumpe obiecte pe care Gates le deţine este un tablou semnat de Winslow Homer, în valoare de 39 de milioane de dolari.

 Următorul obiect preţios pe care Bill Gates îl are în colecţia sa este „Codex Leicester‟, o colecţie de scrieri ştiinţifice ale lui Leondardo da Vinci, în valoare de 30 de milioane de dolari. De asemenea, Gates a achiziţionat opera de artă „Distant Thunder‟ a lui Andrew Wyeth, pentru 7 milioane de dolari, „Creşa‟ a lui William Merritt Chase, pentru 10 milioane de dolari, „Camera florilor‟ pentru 20 de milioane de dolari, iar în anul 1999, Gates a investit câteva milioane şi în lucrarea „Polo Crowd‟ a lui George Bellow.

Avioane private, maşini şi acte caritabile de milioane de dolari

Lista sa de investiţii este semnificativă! Bill Gates deţine o moşie în Washington, cu peste 66.000 de metri pătraţi, evaluată la peste 120 de milioane de dolari, care are o plajă privată, 24 de băi, 6 bucătării, un teatru şi o piscină cu sistem subacvatic. De asemenea, acesta deţine un conac în valoare de 9 milioane de dolari, o insulă privată, o fermă de cai, maşini rare, dar şi două avioane, fiecare în valoare de 45 de milioane de dolari.

Dincolo de lucrurile sale personale în care Bill Gates a investit, el a fost întotdeauna deschis să ajute mediile defavorizate. Cu ajutorul fundaţiei de acte caritabile, pe care a înfiinţat-o împreună cu fosta soţie, Melinda, Bill Gates a investit sume colosale în acţiuni filantropice şi numai în anul 2017, acesta a donat 4,6 miliarde de dolari în scop caritabil.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel