Cele mai sănătoase tipuri de nuci. Sunt bune pentru inimă și te ajută să obții o talie mai subțire

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Specialiștii au identificat care sunt cele mai bune nuci, în special pentru persoanele de peste 40 de ani.

Integrarea nucilor în alimentație are extrem de multe părți bune, ce sunt strâns legate atât de sănătatea inimii, cât și de obținerea unei talii mai subțiri, în special pentru persoanele de peste 40 de ani. Nucile, bogate în grăsimi nesaturate, fibre și diverși nutrienți esențiali, au fost recunoscute pentru potențialul lor de a promova bunăstarea cardiovasculară și de a susține controlul greutății. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, menținerea sănătății inimii devine din ce în ce mai crucială, iar încorporarea anumitor alimente de acest gen în alimentația zilnică poate fi o modalitate prin care se poate atinge acest obiectiv destul de ușor.

Iată care sunt cele 3 tipuri de nuci minune pentru sănătate

Migdalele

Migdalele au extrem de multe beneficii pentru persoanele de peste 40 de ani, care au ca scop îmbunătățirea sănătății inimii și gestionarea eficientă a greutății. Pline de grăsimi mononesaturate, migdalele contribuie la niveluri mai sănătoase de colesterol, susținând bunăstarea cardiovasculară.

"Migdalele sunt bogate în grăsimi mononesaturate, care au fost asociate cu niveluri mai scăzute de colesterol LDL (rău) și cu un risc redus de boli de inimă. De asemenea, ele conțin vitamina E, care acționează ca un antioxidant și ajută la protejarea inimii", spune Tesfu, specialist, potrivit shefinds.

În ceea ce privește gestionarea greutății, Tesfu spune: "În ciuda faptului că sunt dense în calorii, migdalele pot ajuta la gestionarea greutății, deoarece sunt sățioase. Fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase din migdale ajută la menținerea senzației de sațietate, reducând aportul total de calorii."


Nucile

Nucile sunt și ele cunoscute ca fiind excelente pentru persoanele de peste 40 de ani, care vor să acorde o atenție sporită sănătății inimii și gestionării greutății. Încărcate cu acizi grași omega-3, ele contribuie la reducerea inflamației și la susținerea bunăstării cardiovasculare. Aceste grăsimi sănătoase pentru inimă, combinate cu conținutul de fibre, oferă un dublu beneficiu, promovând sațietatea și ajutând la eforturile de pierdere în greutate.

"Nucile sunt o sursă unică de acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3, cunoscut pentru proprietățile de protecție a inimii, inclusiv pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea nivelului de colesterol. Nucile pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă", spune ea.


Fisticul

Fisticul pare a fi un aliat sănătos pentru persoanele de peste 40 de ani, în special pentru că favorizează sănătatea inimii și pentru că ajută la pierderea în greutate. Aceste nuci pline de nutrienți conțin un amestec de grăsimi nesaturate, fibre și steroli vegetali, care contribuie împreună la scăderea nivelului de colesterol și la susținerea bunăstării cardiovasculare.

"Fisticul este plin de potasiu, care poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține grăsimi nesaturate care pot îmbunătăți nivelul colesterolului și poate reduce inflamația, în beneficiul sănătății inimii", spune Tesfu.

Ea continuă să adauge că "fisticul este una dintre cele mai puțin calorice nuci, iar faptul că au coji individuale poate încuraja o alimentație conștientă. Acțiunea de a decoji fisticul poate încetini consumul său, făcând mai ușor de controlat mărimea porțiilor".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel