Cele mai periculoase gustări de care trebuie să te ferești. Conțin calorii goale și încetinesc metabolismul

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Iată care sunt cele mai periculoase gustări, pe care trebuie neapărat să le îndepărtezi din meniul zilnic.

Există anumite gustări cu calorii goale, adesea caracterizate prin conținut ridicat de zahăr, grăsimi nesănătoase și conținut scăzut de nutrienți, care, însă, au devenit nelipsite din dietele moderne. Aceste gustări nu au niciun fel de conținut nutrivit, contribuind, în același timp, la adăugarea unor calorii excesive în dieta ta, ceea ce poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății metabolice. Consumul regulat al acestor alimente cu calorii goale nu numai că duce la creșterea în greutate, dar poate, de asemenea, să încetinească metabolismul, procesul prin care organismul transformă alimentele și băuturile în energie.

Specialiștii atrag, astfel, atenția asupra faptului că de departe există două tipuri de gustări de care ar trebui să te ferești, dacă nu vrei să te supui riscurilor enunțate anterior.

Chipsurile de cartofi

Cartofii prăjiți, fie ei sub formă de chipsuri sau normali, sunt, fără doar și poate, una dintre gustările populare de care se bucură oameni de toate vârstele, un exemplu perfect de aliment cu calorii goale, care poate contribui la încetinirea metabolismului. În ciuda texturii lor crocante și a aromei savuroase, acest preparat oferă puține avantaje în ceea ce privește valoarea nutrițională, conținând niveluri ridicate de grăsimi nesănătoase, sodiu și carbohidrați rafinați.

"Gustările procesate, precum chipsurile de cartofi, pot încetini metabolismul, deoarece sunt bogate în calorii, grăsimi nesănătoase și sodiu", explică specialiștii, potrivit shefinds. "Aceste gustări pot provoca inflamații, deoarece nivelurile ridicate de grăsimi nesănătoase și sodiu pot contribui la inflamația cronică din organism."

Nu doar metabolismul tău este afectat de chipsuri, ci acestea pot duce și la creșterea în greutate. Dr. Cohen recomandă "evitarea chipsurilor de cartofi, o gustare obișnuită din sertarul nostru, care este bogată în grăsimi trans. Acestea sunt renumite pentru numărul mare de calorii goale și conținutul scăzut de nutrienți, ceea ce poate duce la creșterea în greutate generală și la acumularea grăsimii pe abdomen.

Gustări zaharoase

Gustările zaharoase, cum ar fi batoanele de ciocolată, produsele de patiserie și băuturile îndulcite, sunt cunoscute pentru faptul că sunt alimente cu calorii goale care pot duce treptat către n metabolism lent. Indicele glicemic ridicat al gustărilor zaharoase provoacă vârfuri rapide ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la căderi ulterioare, lucru care îi face pe oameni să se simtă obosiți și să poftească la mai multe alimente zaharoase. În timp, consumul repetat al acestor produse poate perturba sensibilitatea la insulină, poate afecta metabolismul glucozei și poate favoriza stocarea grăsimilor.

"Gustările zaharoase, cum ar fi batoanele de ciocolată, produsele de patiserie sau sucurile, pot încetini metabolismul, deoarece provoacă o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, urmată de o prăbușire, care poate duce la oboseală și stări de somnolență", subliniază Dr. Afzal. "Aceste gustări pot provoca inflamații, deoarece nivelurile ridicate de zaharuri adăugate și carbohidrați rafinați pot contribui, de asemenea, la inflamația cronică din organism."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel