Cele mai frecvente opt accidente de mașină, cum se întâmplă și ce puteți face pentru a le preveni

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Dacă vă aflați vreodată într-un accident de mașină, luați în considerare angajarea unui avocat cu experiență în accidente auto. 

Iată cele mai frecvente opt accidente de mașină, cum se întâmplă și ce puteți face pentru a le preveni:

Ciocniri frontale

Ciocnirile frontale apar atunci când partea din față a mașinii dumneavoastră lovește un alt vehicul sau obiect. Potrivit Institutului de Asigurări pentru Siguranța Autostrăzilor (IIHS), coliziunile frontale au reprezentat 57% din toate accidentele grave în 2019. Cauzele obișnuite ale coliziunilor frontale includ drumurile alunecoase, conducerea neglijentă și distragerea atenției. Așa că, pentru a le evita, conduceți mai încet și rămâneți alerți.

Ciocniri laterale

O coliziune laterală se întâmplă, de obicei, când conduceți prea aproape de o altă mașină pe o bandă paralelă. Pentru a evita o coliziune cu glisare laterală, verificați întotdeauna punctele moarte înainte de a schimba benzile sau de a depăși. 

Accidentele T-bone

Accidentele T-bone sunt accidente în care un vehicul lovește pe altul într-un unghi perpendicular, formând un „T”. Ele apar adesea la intersecții când cineva trece la semafor pe culoarea roșie, există confuzie cu privire la cine are dreptul de trecere sau pur și simplu șoferul nu acordă atenție.

Pentru a preveni, priviți întotdeauna în ambele părți la intersecții, indiferent dacă există un semn de oprire sau un semafor. Și niciodată nu încercați să accelerați printr-o lumină galbenă.

Ciocniri din spate

Coliziunile din spate au loc atunci când un vehicul lovește pe altul din spate. Acestea sunt deosebit de periculoase deoarece mișcarea de smucitură poate provoca vătămări grave la nivelul gâtului și spatelui.

Cauzele obișnuite ale coliziunilor din spate includ conducerea prea rapidă sau agresivă și distragerea atenției. Așa că, lăsați multă distanță între dumneavoastră și mașina din față, încetiniți și rămâneți alert.

Ciocniri în parcare

Coliziunile în parcare au un impact relativ scăzut. Ele se întâmplă de obicei când cineva iese dintr-un loc de parcare îngust sau când mai multe mașini manevrează terenul simultan. Pentru a evita accidentele în parcare, conduceți cu mare atenție și verificați întotdeauna unghiurile moarte pentru a vă asigura că nu stați în calea nimănui.

Răsturnare

Un astfel de accident are loc atunci când un vehicul se răstoarnă o dată sau de mai multe ori. Sunt incredibil de periculoase atât pentru cei din interiorul vehiculului, cât și pentru ceilalți șoferi din exterior, deoarece există puțin timp să reacționeze.

În plus, a fi răsturnat ar putea face ca mașina să verse benzină inflamabilă sau să ejecteze șoferul și pasagerii, ambele ar putea cauza mai multe daune și răni.

Nu trageți niciodată prea tare de volan, mai ales când conduceți rapid. 

Accidente cu un singur vehicul

Accidentele cu un singur vehicul sunt cauzate de neglijența șoferului. Dar, alteori, acestea sunt cauzate de condiții meteorologice nefavorabile, obstacole de pe drum sau o defecțiune mecanică. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a preveni accidentele cu un singur vehicul este să conduceți încet și defensiv.

Accidente cu mai multe vehicule

Accidentele cu mai multe vehicule pot fi cauzate de un șofer, de mulți șoferi sau de niciunul. Cheia este să rămâneți vigilenți și să evitați orice lucru care pare a fi o situație riscantă.

Acum că cunoașteți cele mai comune tipuri de accidente de mașină, sunteți mai bine pregătit să le evitați. Amintiți-vă: conducerea în siguranță începe cu dumneavoastră. Purtați centura de siguranță. Nu veți regreta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel