Cele mai frecvente metode de fraudă online

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto pexels
foto pexels

Veniturile obţinute de infractorii cibernetici prin escrocherii pe internet ajung la sute de milioane de dolari anual.

Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii fac investigaţii extinse pentru a prinde şi pedepsi aceste persoane, potrivit blogului din România al unui producător de soluţii antivirus. Mira Gomboş ne spune care sunt cele mai frecvente metode de fraudă online.

Escrocii pe internet şi-au diversificat şi dezvoltat tehnicile prin care reuşesc să îi păcălească pe oameni. Construiesc luni de zile încrederea potenţialelor victime, implicându-se adesea în relaţii sentimentale cu acesta, pentru a le convinge mai apoi să le transfere bunuri sau sume de bani. Discuţiile online vizează prezentarea unor oportunităţi de investiţii, care implică de obicei criptomonede, de pe urma cărora escrocul susţine că a câştigat profituri uriaşe.

Victima este convinsă să participe pentru a nu pierde o mare oportunitate, explică experţii. Cele mai recente cifre ale Comisiei Federale de Comerţ din Statele Unite ale Americii arată că pagubele aduse victimelor escrocheriilor sentimentale au fost de 1,3 miliarde de dolari numai anul trecut.

Un alt avantaj pentru infractori îl reprezintă aplicaţiile de traduceri online automate, care ating un nivel ridicat de calitate şi pe care le pot exploata pentru crearea de texte convingătoare într-o varietate de limbi. Împreună cu apariţia noilor chatbot-uri bazate pe învăţare automată, cum ar fi Chat GPT, escrocii pot genera mesaje şi mai persuasive şi la un ritm mai mare decât oricând, deschizând probabil calea către şi mai multe operaţiuni globale, susţin experţii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel