Cele mai frecvente căutări pe Google în 2021. Pe primele opt poziții, doar competiții sportive

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 09 dec 2021, 16:51 | Categorie: Lifestyle

Google a dezvăluit miercuri cele mai populare căutări pe platforma sa în 2021, o listă în care figurează pe locuri fruntaşe serialul "Squid Game", actorul american Alec Baldwin şi criptomoneda Dogecoin, relatează AFP.

Ca în fiecare an, sportul a prezentat un mare interes: primele opt căutări pe Google anul acesta au vizat crichetul, liga profesionistă americană de baschet (NBA) şi competiţiile internaţionale de fotbal (Euro 2021 şi Copa America).

Serialul fenomen "Squid Game", difuzat de Netflix, s-a clasat pe locul al nouălea.

Producţia sud-coreeană, ce prezintă un grup de persoane rămase fără bani care participă la un joc de supravieţuire pentru a câştiga o sumă colosală, a fost vizionată de 142 de milioane de abonaţi la sfârşitul lunii octombrie, la doar o lună de la lansarea sa pe platforma de streaming.

Alec Baldwin, DMX, dar și "Afganistan" sau "talibani" Actorul american Alec Baldwin, care a ucis-o accidental prin împuşcare pe directoarea de imagine a westernului "Rust", a devenit cea mai căutată personalitate pe Google.

El îl devansează pe Kyle Rittenhouse, un tânăr american achitat după ce a tras cu arma în două persoane la o manifestaţie antirasistă din Wisconsin în 2020.

La categoria "Actualităţi", "Afganistan" şi "talibani" au fost cele mai căutate cuvinte în august, alături de vaccinurile anti-COVID-19.

La rubrica "Dispariţii", rapperul DMX, turista americană Gabby Petito - asasinată în mod misterios - şi prinţul Philip - soţul reginei Elisabeta a II-a - se numără printre principalele căutări de anul acesta.

Citește și: Cel mai bogat fost sportiv a devenit și mai bogat! ”Buldozerul din Brașov” are o avere mai mare decât Federer

La fel ca în 2020, chestiunile legate de pandemie au ocupat o parte importantă din traficul pe Google, însă căutările privind vaccinurile le-au depăşit anul acesta pe cele privind testele de detectare a COVID-19, a precizat compania americană. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience