Cel mai mare cip de calculator din lume va alimenta un supercomputer masiv

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Kevin Ku/Pexels
Fotografie de la Kevin Ku/Pexels

Un cip de calculator dezvăluit de producătorul Cerebras își lasă în umbră predecesorii, iar planul este ca în curând să alimenteze un supercomputer nemaiîntâlnit până acum.

Un nou cip de calculator a fost proiectat pentru a rula un supercomputer de inteligență artificială (AI) la o scară nemaiîntâlnită până acum.

Aceasta este afirmația echipei din spatele Wafer Scale Engine 3 (WSE-3), care este ultima generație a unei platforme concepute pentru a rula sisteme precum ChatGPT de la OpenAI.

Cipul realizat de Cerebras este o plachetă de siliciu care măsoară 21,5 x 21,5 cm și include 900.000 de nuclee de inteligență artificială. Predecesorul său includea 2,6 trilioane de tranzistori, dar noua versiune este plină de patru trilioane de tranzistori.

Andrew Feldman, director executiv și co-fondator al Cerebras, a declarat:

"Când am pornit în această călătorie, în urmă cu opt ani, toată lumea spunea că procesoarele la scară de wafer sunt un vis imposibil. Nu am putea fi mai mândri să prezentăm cea de-a treia generație a cipului nostru revoluționar de inteligență artificială la scară de wafer. WSE-3 este cel mai rapid cip de inteligență artificială din lume, construit special pentru cele mai recente lucrări de ultimă oră în domeniul inteligenței artificiale... Suntem încântați să îl aducem [pe piață] pentru a ajuta la rezolvarea celor mai mari provocări actuale în materie de inteligență artificială."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel