Cel mai lung pelerinaj fără mâncare din lume! Cezar Elisei: Am făcut 1.017 kilometri în 23 de zile, fără să mâncăm nimic

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Cezar Elisei, fost jurnalist, a fost invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, unde a vorbit despre pelerinajul de peste 1.000 de kilometri, doar cu apă, fiind cel mai lung pelerinaj fără mâncare din lume.

 

 

„În 2022, începând cu data de 7 mai, până la sfârșitul lunii, până pe 30 mai, am făcut 1.017 kilometri în 23 de zile, fără să mâncăm nimic. Am fost 6 persoane, printre care o doamnă de 69 de ani și un domn de 67 de ani, niște oameni respectabili, foarte serioși. Doamna avea proteză de șold, o cunoșteam, fusese la noi la tabără, ținuse post 21 de zile și mersese în fiecare zi 25 de kilometri. Am zis că sigur această doamna va reuși și m-am bucurat că am reușit cu toții să ajungem la final.”, a spus Cezar Elisei.

Fostul jurnalist a explicat ce l-a motivat să facă acest pelerinaj: „Am arătat că am reușit să facem cel mai lung pelerinaj fără mâncare din lume. Mai fusese unul în Franța și unul în Suedia, deja trecuseră 20 de ani, se uitase situația respectivă. Dar, de la ce am plecat? Atât în Suedia, cât și în Franța a fost aceeași mobilizare pe care a avut-o și eu, aceeași dorință foarte mare de a reuși, s-a soldat cu o clinică de post, și în Franța, și în Suedia. Oamenii au fost atât de încântați de acest fenomen, acest lucru inedit care s-a întâmplat. Și am sperat să se întâmple asta și la noi. Nu s-a întâmplat nimic.”, a explicat Cezar Elisei.

Cu toate acestea, există persoane care și-au ameliorat problemele de sănătate cu ajutorul postului cu apă: „Am avut anul trecut, chiar în această perioadă, în aprilie, un bărbat cu cancer de gradul 4, căruia i s-a dat încă o lună de trai și a zis «Eu nu mai am nimic de pierdut, vin aici, fac foamea, fac post cu apă, cât pot», și a stat 33 de zile la noi. L-am sunat acum 2 zile, chiar eram curios să văd ce a făcut acum un an. E foarte bine, nu s-a mai îngrășat, boala, nu doar că a stagnat, a dat un pic înapoi și totul e în regulă, adică ca și cum a stat, s-a oprit.”, a mai precizat Cezar Elisei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel