Cel mai bun îngrășământ pentru plante și flori. Îl ai în casă!

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Florile tale preferate s-au ofilit? Nu-i bai! Le poţi readuce la viaţă cu cea mai bună soluţie făcută în casă.

Poate că ești foarte preocupată de felul cum îți îngrijești florile şi plantele din apartament sau de pe terasă, dar, până la urmă, chiar și cei mai experimentați grădinari pot avea surpriza să-şi găsească, într-o zi, florile veştejite. Plantele de apartament pot fi pretențioase, mai ales când temperaturile din locuință sunt ridicate. Dacă florile tale nu mai arată la fel de bine, ca în momentul în care le-ai achiziționat, îți sugerăm să folosești unul dintre cele mai bune îngrășăminte pentru plante. Cojile de ouă, cel mai bun îngrășământ natural 

Cojile de ouă, soluţia salvatoare

Când fierbi ouă, nu mai arunca cojile! Acestea sunt o sursă bogată de calciu, care ajută la menținerea pH-ului solului în condiții optime, pentru ca plantele să extragă toți nutrienții esențiali. De asemenea, calciul din cojile de ouă întărește frunzele și tulpinile plantelor. 

Pentru prepararea acestui îngrășământ, ai nevoie de cojile de la 10 ouă fierte. Cojile le fierbi în 2 litri de apă și le lași să stea în lichid timp de 24 de ore. Soluția rezultată o torni direct pe sol și o poți folosi atât pentru plantele de ghiveci, cât și pentru plantele din grădină. Udă florile regulat cu această soluție, timp de 1-2 săptămâni. Reține că este foarte important ca soluția să fie rece sau la temperatura camerei. În caz contrar, apa fierbinte va arde planta! 

Un alt truc

Un alt secret este să folosești doar cojile de ou fiert. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cojile și să le pui direct în sol, astfel încât nutrienții lor să fie absorbiți în rădăcinile plantelor. Pentru efecte garantate, unii grădinari recomandă amestecul dintre zaț de cafea și coji de ouă zdrobite. Potrivit „Gardening Know How‟, cafeaua neagră conține magneziu și potasiu, două minerale care contribuie la creșterea plantelor. 

3 pași esenţiali 

Fiecare plantă și specie din care provine are particularitațile sale de îngrijire, însă de 3 aspecte putem ține cont pentru fiecare dintre ele.

1. Apa de la robinet este de foarte multe ori dură, și, în plus conține clor, substanță pe care plantele nu prea o preferă. O soluție simplă pentru rezolvarea acestor două probleme constă în fierberea apei, care poate fi folosită dupa 24 de ore. Apa calcaroasă se poate trata adăugându-se câteva picături de oţet sau de zeamă de lămâie la o găleată de apă. 

2. Trebuie să ținem cont și de fertilizarea solului, care se face în funcție de necesitățile fiecărei plante.

3. Deasemenea, mutarea periodică în ghivece încăpătoare susține o dezvoltare optimă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel